BibTex RIS Cite

Food Service (Catering) Systems (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Gıdaların gerek perakende gerekse toplu tüketim için servise sunulması işlemleri günümüzde giderek gelişen bir sanayii haline gelmiştir. Dilimizde de ketering olarak yerleşmeye başlayan bu terim, tüm tüketime sunma faaliyetlerini içermekte ve gıda teknolojisi bilim dalı içinde; tedarik, hazırlama, servise sunma gibi son tüketim işlemlerini kapsamaktadır. Çok doğaldır ki tüm bu işlemlerin yapıldığı, şarküteri, mutfak, kantin, restoran ve kafeterya gibi mekanlar ile kullanılan araç-gereç ve ekipmanlar yine aynı kavram içinde yer almaktadır. Ayrıca birçok gıda işleme ve koruma yöntemleri de yine sistem içinde uygulanmaktadır. Tüm bu değerlendirmelerden de anlaşılacağı gibi ketering bir gıda teknolojisi dalıdır. Ancak bu endüstri kolu, geleneksel gıda endüstrisinden faklı olarak, bir öğünde yer alan ve değişik tekniklerle işlenmiş gıda ürünlerini veya menü elemanlarını, bir arada tekrar hazırlayıp son tüketime sunar. Oldukça karmaşık ve çok disiplinli olan bu sistemin; Gıda ve ketering makina ve teçhizat üreticileri, gıda endüstrisi, gıda muhafaza ve dağıtım organizasyonları ile yakınen ilişkileri bulunmaktadır.

Gıda Servis (Ketering) Sistemleri

Year 1987, Volume: 12 Issue: 4, - , 01.08.1987

Abstract

Gıdaların gerek perakende gerekse toplu tüketim için servise sunulması işlemleri günümüzde giderek gelişen bir sanayii haline gelmiştir. Dilimizde de ketering olarak yerleşmeye başlayan bu terim, tüm tüketime sunma faaliyetlerini içermekte ve gıda teknolojisi bilim dalı içinde; tedarik, hazırlama, servise sunma gibi son tüketim işlemlerini kapsamaktadır. Çok doğaldır ki tüm bu işlemlerin yapıldığı, şarküteri, mutfak, kantin, restoran ve kafeterya gibi mekanlar ile kullanılan araç-gereç ve ekipmanlar yine aynı kavram içinde yer almaktadır. Ayrıca birçok gıda işleme ve koruma yöntemleri de yine sistem içinde uygulanmaktadır. Tüm bu değerlendirmelerden de anlaşılacağı gibi ketering bir gıda teknolojisi dalıdır. Ancak bu endüstri kolu, geleneksel gıda endüstrisinden faklı olarak, bir öğünde yer alan ve değişik tekniklerle işlenmiş gıda ürünlerini veya menü elemanlarını, bir arada tekrar hazırlayıp son tüketime sunar. Oldukça karmaşık ve çok disiplinli olan bu sistemin; Gıda ve ketering makina ve teçhizat üreticileri, gıda endüstrisi, gıda muhafaza ve dağıtım organizasyonları ile yakınen ilişkileri bulunmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Yiğit This is me

Publication Date August 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 4

Cite

APA Yiğit, V. . (1987). Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. Gıda, 12(4).
AMA Yiğit V. Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. The Journal of Food. August 1987;12(4).
Chicago Yiğit, Vural. “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”. Gıda 12, no. 4 (August 1987).
EndNote Yiğit V (August 1, 1987) Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. Gıda 12 4
IEEE V. . Yiğit, “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”, The Journal of Food, vol. 12, no. 4, 1987.
ISNAD Yiğit, Vural. “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”. Gıda 12/4 (August 1987).
JAMA Yiğit V. Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Yiğit, Vural. “Gıda Servis (Ketering) Sistemleri”. Gıda, vol. 12, no. 4, 1987.
Vancouver Yiğit V. Gıda Servis (Ketering) Sistemleri. The Journal of Food. 1987;12(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/