In this research honey wines (mead) were produced from different honey samples (sunflower, cotton and pine) using S. cerevisiae Narince-3 wine yeast and results were compared both chemical and organoleptic aspect.Organoleptic analysis results showed that, all wine samples were admired but pine honey wines were more preferable than sunflower and cotton honey wines.
Bu araştırma kapsamında ülkemizde üretilen ve 1995 yılında A.O.Ç bal işletmesinden sağlanan ayçiçek, pamuk ve çam balı örneklerinden A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Şarap İşletmesinde, stok S. cerevisiae (Narince 3) şarap mayası kullanılarak bal şarabı (med) üretimi gerçekleştirilmiş ve elde edilen bal şarapları birbirleriyle gerek kimyasal nitelikleri, gerekse duyusal özellikleri bakımından karışlaştırılmışlardır. Araştırma sonuçları, bütün şarapların beğeni kazanabilecek nitelikte olduğunu ancak kaynatma işlemi uygulanmış ve uygulanmamış çam balı şaraplarının duyusal olarak daha fazla tercih edildiğini ortaya koymuştur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1997 |
Published in Issue | Year 1997 Volume: 22 Issue: 4 |