BibTex RIS Cite

Some Vegetable and Animal Foods Ripened by Molds (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

Mold ripened foods which are usually produced traditionally have several advantages due to their unique taste and flavor. In this literature review, mold ripened foods were evaluated in terms of their sources, vegetable and/or animal, and some information was provided concerning their production and consumption status in different parts of the world. Additionally, starter mold cultures and their properties with mycotoxin concerns in those foods were discussed in a certain detail.

Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

Daha çok geleneksel olarak üretilen küflerde olgunlaştırılan gıdalar, kendilerine özgü tat ve aromaları ile bir çok üstünlüklere sahiptir. Bu derlemede küflerle olgunlaştırılan ürünler bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdalar olarak ele alınmış ve bu ürünlerin çeşitli ülkelerdeki üretimi ve tüketimi hakkında bazı bilgiler verilmiştir. Ayrıca starter kültür olarak kullanılacak küfler ve bunlarda bulunması gereken özellikler belirtilmiş, bunlarla üretilen gıdaların tüketimi ile ortaya çıkan avantaj ve dezavantajlar sıralanmıştır. Kısaca mikotoksinler hakkında da bilgi verilmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Yetim This is me

Songül Çakmakçı This is me

Publication Date August 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 4

Cite

APA Yetim, H. ., & Çakmakçı, S. . (1997). Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. Gıda, 22(4).
AMA Yetim H, Çakmakçı S. Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. The Journal of Food. August 1997;22(4).
Chicago Yetim, Hasan, and Songül Çakmakçı. “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel Ve Hayvansal Gıdalar”. Gıda 22, no. 4 (August 1997).
EndNote Yetim H, Çakmakçı S (August 1, 1997) Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. Gıda 22 4
IEEE H. . Yetim and S. . Çakmakçı, “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar”, The Journal of Food, vol. 22, no. 4, 1997.
ISNAD Yetim, Hasan - Çakmakçı, Songül. “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel Ve Hayvansal Gıdalar”. Gıda 22/4 (August 1997).
JAMA Yetim H, Çakmakçı S. Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Yetim, Hasan and Songül Çakmakçı. “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel Ve Hayvansal Gıdalar”. Gıda, vol. 22, no. 4, 1997.
Vancouver Yetim H, Çakmakçı S. Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. The Journal of Food. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/