BibTex RIS Cite

Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

Bu çalışmada, yağlı bir balık olan sardalya balığının (Sardina pilchardus, W. 1792) soğukta depolanma süresi içinde yağında oluşan değişimlerin incelenmesi ve balık bozulmasında yağın öneminin ortaya konması amaçlanmıştır. Soğukta depolama sırasında örneklerde yağ miktarı (%), peroksit sayısı (PE), tiyobarbütirik asit sayısı (TBA), serbest yağ asitleri yüzdesi (FFA) ve iyot sayısı tayinleri yapılmıştır. Sonuç olarak; sardalye balığının soğukta saklanması sırasında yağının artan bir otooksidayona uğradığı saptanmıştır.   

Investigation of the Changes in Oil of Sardine, Sardina pilchardus (W.1792) Stored in Cold (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 4, - , 01.08.1997

Abstract

The aim of this study was to investigate the changes occurring in the oil of sardine which is an oily fish during the cold storage and to realise the importance of fish oil in the fish deterioration. During the cold storage, peroxide value (PE), tiobarbuturic acid values (TBA), free fatty acids (%) and iodine value analyses were performed in the samples. At the end of study, it was determined that the oil of sardine exposed to autooxidation during the cold storage.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Özkan Özden This is me

Nalan Gökoğlu This is me

Publication Date August 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 4

Cite

APA Özden, Ö. ., & Gökoğlu, N. . (1997). Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. Gıda, 22(4).
AMA Özden Ö, Gökoğlu N. Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. The Journal of Food. August 1997;22(4).
Chicago Özden, Özkan, and Nalan Gökoğlu. “Sardalya Balığının, [Sardina Pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”. Gıda 22, no. 4 (August 1997).
EndNote Özden Ö, Gökoğlu N (August 1, 1997) Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. Gıda 22 4
IEEE Ö. . Özden and N. . Gökoğlu, “Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”, The Journal of Food, vol. 22, no. 4, 1997.
ISNAD Özden, Özkan - Gökoğlu, Nalan. “Sardalya Balığının, [Sardina Pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”. Gıda 22/4 (August 1997).
JAMA Özden Ö, Gökoğlu N. Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Özden, Özkan and Nalan Gökoğlu. “Sardalya Balığının, [Sardina Pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi”. Gıda, vol. 22, no. 4, 1997.
Vancouver Özden Ö, Gökoğlu N. Sardalya Balığının, [Sardina pilchardus (W.1792)] Soğukta Depolanması Sırasında Yağında Oluşan Değişimlerin İncelenmesi. The Journal of Food. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/