BibTex RIS Cite

Chemical and Microbiological Characteristics of the Breakfast Type Butter Sold in Erzurum (Turkish with English Abstract)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 5, - , 01.10.1987

Abstract

In this research work, chemical and microbiological characteristics of the breakfast type butter sold in Erzurum’s markets were examined. Eight butter samples with the different origins, were randomly chosen as the material among the butter sold in the city’s shops. A total of 40 samples were collected by sampling 5 time every 15 days periods. From these above result, it was understood that the consumed butter samples in Erzurum city was not manufactured by a standard methods and as a result of this the composition of the butter samples are not in agreement with the stated values of the food act and amendments and the standards. In the most of the butter samples, from production to consumption the hygienic and sanitary conditions were not adapted and the storage and marketing conditions were not acceptable either. 

Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma

Year 1987, Volume: 12 Issue: 5, - , 01.10.1987

Abstract

Bu çalışmada, Erzurum İl merkezinde tüketime sunulan kahvaltılık tereyağlarının kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri araştırıldı. Değişik orijinli sekiz tereyağı çeşidinden 15’er günlük periyotlar halinde 5’er örnek alınmak sureti ile toplam 40 örnek üzerinde çalışılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, Erzurum’da tüketime sunulan kahvaltılık tereyağlarının üretiminde, standart bir yöntemin uygulanmadığı, bunun sonucu olarak da, tereyağlarının bileşimlerinin genellikle yasal tüzük ve standartlara uygunluk göstermediği, büyük çoğunluğunda üretimden tüketime kadar geçen süre içerisinde hijyenik koşullara uyulmadığı ve saklama koşullarının da kötü olduğu ileri sürülebilir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ekrem Kurdal This is me

Ahmet Faik Koca This is me

Publication Date October 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 5

Cite

APA Kurdal, E. ., & Koca, A. F. . (1987). Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 12(5).
AMA Kurdal E, Koca AF. Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. October 1987;12(5).
Chicago Kurdal, Ekrem, and Ahmet Faik Koca. “Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 12, no. 5 (October 1987).
EndNote Kurdal E, Koca AF (October 1, 1987) Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 12 5
IEEE E. . Kurdal and A. F. . Koca, “Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 12, no. 5, 1987.
ISNAD Kurdal, Ekrem - Koca, Ahmet Faik. “Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 12/5 (October 1987).
JAMA Kurdal E, Koca AF. Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Kurdal, Ekrem and Ahmet Faik Koca. “Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 12, no. 5, 1987.
Vancouver Kurdal E, Koca AF. Erzurum İl Merkezinde Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1987;12(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/