BibTex RIS Cite

Ethyl Alcohol Yeasts (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 5, - , 01.10.1987

Abstract

“İspirto mayası” fermentasyon yoluyla ve damıtılmak suretiyle elde edilen etanolun üretiminde kullanılan mayalara pratikte verilen bir isimdir. Endüstriyel amaçla en yaygın olarak Saccharomyces cerevisiae suşları kullanılır. Saccharomyces cerevisiae’nın en belirgin özellikleri; fermentasyondaki yüksek hız ve ürün, geniş pH aralığı, yüksek etanol toleransı ve üretimde maya kitlesinin teknik yönden kolay işlenebilmesidir.Saccharomyces cerevisiae dışında etanol fermentasyonunda kullanılan diğer mayalar; peynir altı suyundan etanol üretiminde Kluyveromyces fragilis (lactis), rom üretimi için Shizosaccharomyces pombe, viski üretimi için karışık kültürde S. cerevisiae ile birlikte kullanılan S. uvarum veya  S. carlsbergensis’lerdir.   

İspirto Mayaları

Year 1987, Volume: 12 Issue: 5, - , 01.10.1987

Abstract

“İspirto mayası” fermentasyon yoluyla ve damıtılmak suretiyle elde edilen etanolun üretiminde kullanılan mayalara pratikte verilen bir isimdir. Endüstriyel amaçla en yaygın olarak Saccharomyces cerevisiae suşları kullanılır. Saccharomyces cerevisiae’nın en belirgin özellikleri; fermentasyondaki yüksek hız ve ürün, geniş pH aralığı, yüksek etanol toleransı ve üretimde maya kitlesinin teknik yönden kolay işlenebilmesidir.Saccharomyces cerevisiae dışında etanol fermentasyonunda kullanılan diğer mayalar; peynir altı suyundan etanol üretiminde Kluyveromyces fragilis (lactis), rom üretimi için Shizosaccharomyces pombe, viski üretimi için karışık kültürde S. cerevisiae ile birlikte kullanılan S. uvarum veya  S. carlsbergensis’lerdir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Filiz Özçelik This is me

Publication Date October 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 5

Cite

APA Özçelik, F. . (1987). İspirto Mayaları. Gıda, 12(5).
AMA Özçelik F. İspirto Mayaları. The Journal of Food. October 1987;12(5).
Chicago Özçelik, Filiz. “İspirto Mayaları”. Gıda 12, no. 5 (October 1987).
EndNote Özçelik F (October 1, 1987) İspirto Mayaları. Gıda 12 5
IEEE F. . Özçelik, “İspirto Mayaları”, The Journal of Food, vol. 12, no. 5, 1987.
ISNAD Özçelik, Filiz. “İspirto Mayaları”. Gıda 12/5 (October 1987).
JAMA Özçelik F. İspirto Mayaları. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Özçelik, Filiz. “İspirto Mayaları”. Gıda, vol. 12, no. 5, 1987.
Vancouver Özçelik F. İspirto Mayaları. The Journal of Food. 1987;12(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/