BibTex RIS Cite

Importance, Specifications and Production Technologies of Bacterial Alfa-Amylase (in Turkish)

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

Enzimler biyolojik katalizörlerdir. Çeşitli mikroorganizmalar, çevrelerini yaşamları için elverişli bir hale getirebilme çabası ile bazı enzimleri bünyelerinde sentez edip hücre duvarından dışarıya salgılamaktadırlar. Alfa-amilaz da bu tür bir enzim olup, özellikle nişasta gibi doğal kaynaklı ham maddelerin parçalanmasında kullanılmaktadır. Endüstride geniş tüketim olanakları bulan bu enzimin, modern yöntemlerle üretilmesi, özellikle fermente olabilir tarım artığı maddelerin bol olduğu Türkiye gibi bir ülkede, ekonomik bakımdan caziptir. Bu yayın alfa-amilaz enziminin özellikleri, önemi ve modern üretim teknolojisinin bir özeti niteliğindedir.

Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

Enzimler biyolojik katalizörlerdir. Çeşitli mikroorganizmalar, çevrelerini yaşamları için elverişli bir hale getirebilme çabası ile bazı enzimleri bünyelerinde sentez edip hücre duvarından dışarıya salgılamaktadırlar. Alfa-amilaz da bu tür bir enzim olup, özellikle nişasta gibi doğal kaynaklı ham maddelerin parçalanmasında kullanılmaktadır. Endüstride geniş tüketim olanakları bulan bu enzimin, modern yöntemlerle üretilmesi, özellikle fermente olabilir tarım artığı maddelerin bol olduğu Türkiye gibi bir ülkede, ekonomik bakımdan caziptir. Bu yayın alfa-amilaz enziminin özellikleri, önemi ve modern üretim teknolojisinin bir özeti niteliğindedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Aydın Esener This is me

Publication Date August 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 4

Cite

APA Esener, A. A. . (1979). Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. Gıda, 4(4).
AMA Esener AA. Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. The Journal of Food. August 1979;4(4).
Chicago Esener, A. Aydın. “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri Ve Üretim Teknolojisi”. Gıda 4, no. 4 (August 1979).
EndNote Esener AA (August 1, 1979) Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. Gıda 4 4
IEEE A. A. . Esener, “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi”, The Journal of Food, vol. 4, no. 4, 1979.
ISNAD Esener, A. Aydın. “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri Ve Üretim Teknolojisi”. Gıda 4/4 (August 1979).
JAMA Esener AA. Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Esener, A. Aydın. “Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri Ve Üretim Teknolojisi”. Gıda, vol. 4, no. 4, 1979.
Vancouver Esener AA. Bakterisel Alfa-Amilaz Önemi, Özellikleri ve Üretim Teknolojisi. The Journal of Food. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/