BibTex RIS Cite

State of Turkish Dairy Sector and Its Future (in Turkish)

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

İnsanların dengeli beslenmesi için aldıkları besin maddelerinden önemli bir kısmının hayvansal kaynaklı olması gerekmektedir. Bitkisel kaynaklı besinler özellikle proteinler, organizmanın her türlü isteklerini karşılamakta yetersiz kalmakta ve düzenli olarak hayvansal proteinler alınmadığı zaman vücutta çeşitli beslenme bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Zira bitkisel proteinler, vücutta sentezlenemeyen ve dışarıdan vücuda alınması zorunlu olan eksogen amino asitleri bakımından çok fakirdirler. Süt proteinleri ise gereksinme duyulan bütün amino asitleri istenilen oran ve miktarda içermekte; süt yağı da linol ve linolen gibi eksogen yağ asitlerince zengin bulunmaktadır. Bu bakımdan süt ve mamulleri dengeli beslenmenin temel besinleri olarak kabul edilmişlerdir. Son yıllarda her ülke, toplumunun daha iyi beslenmesi için süt ve mamulleri üretimini ve tüketimi arttırma yolunda büyük çaba göstermektedir. Hızla çoğalan bir ülke olarak, daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için, gerekli besin kaynaklarını düşünmemiz ve bu yüzden sütçülüğe büyük önem vermemiz gerekmektedir.

Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

İnsanların dengeli beslenmesi için aldıkları besin maddelerinden önemli bir kısmının hayvansal kaynaklı olması gerekmektedir. Bitkisel kaynaklı besinler özellikle proteinler, organizmanın her türlü isteklerini karşılamakta yetersiz kalmakta ve düzenli olarak hayvansal proteinler alınmadığı zaman vücutta çeşitli beslenme bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Zira bitkisel proteinler, vücutta sentezlenemeyen ve dışarıdan vücuda alınması zorunlu olan eksogen amino asitleri bakımından çok fakirdirler. Süt proteinleri ise gereksinme duyulan bütün amino asitleri istenilen oran ve miktarda içermekte; süt yağı da linol ve linolen gibi eksogen yağ asitlerince zengin bulunmaktadır. Bu bakımdan süt ve mamulleri dengeli beslenmenin temel besinleri olarak kabul edilmişlerdir. Son yıllarda her ülke, toplumunun daha iyi beslenmesi için süt ve mamulleri üretimini ve tüketimi arttırma yolunda büyük çaba göstermektedir. Hızla çoğalan bir ülke olarak, daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için, gerekli besin kaynaklarını düşünmemiz ve bu yüzden sütçülüğe büyük önem vermemiz gerekmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Yaygın This is me

Publication Date August 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 4

Cite

APA Yaygın, H. . (1979). Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği. Gıda, 4(4).
AMA Yaygın H. Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği. The Journal of Food. August 1979;4(4).
Chicago Yaygın, Hasan. “Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu Ve Geleceği”. Gıda 4, no. 4 (August 1979).
EndNote Yaygın H (August 1, 1979) Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği. Gıda 4 4
IEEE H. . Yaygın, “Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği”, The Journal of Food, vol. 4, no. 4, 1979.
ISNAD Yaygın, Hasan. “Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu Ve Geleceği”. Gıda 4/4 (August 1979).
JAMA Yaygın H. Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Yaygın, Hasan. “Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu Ve Geleceği”. Gıda, vol. 4, no. 4, 1979.
Vancouver Yaygın H. Türkiye Sütçülüğünün Bugünkü Durumu ve Geleceği. The Journal of Food. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/