BibTex RIS Cite

Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri

Year 1997, Volume: 22 Issue: 5, - , 01.10.1997

Abstract

  Sağlıklı ve kaliteli yaşam için, kişiler yağlı gıdalardan sürekli kaçınmaktadır. Et ve et ürünleri yağ ve kolesterol miktarı yüksek gıdalardır. Parça etler, yağlarından ayrılarak yağsız hale getirilebilir. Kıyma tip ve emülsiye tip ürünler fazla miktarda yağ içerirler. Bu tip ürünlerin yağ miktarı, ürünün yağ yerine yağ ikame maddeleriyle formüle edilmesiyle azaltılabilir. İlave su, yağsız et, bazı protein ve karbonhidrat kökenli maddeler ve sentetik bileşikler bu amaç için kullanılabilmektedir. 

Low-Fat Meat Products and Fat Substitutes (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 5, - , 01.10.1997

Abstract

Today’s health conscious consumers have continuously avoided consumption of foods high in fat. Meat and meat products such as ground beef, patties, emulsified sausages contain higher level of fat and cholesterol. Meat cuts become leaner by trimming of visible fat. The fat content of meat products can also be reduced by reformulation with fat substitutes. Most substitutes such as added water, leaner meats, protein-based substitutes, carbohydrate-based substitutes and synthetic compounds can be used for fat reduction.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Hamdi Ertaş This is me

Publication Date October 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 5

Cite

APA Ertaş, A. H. . (1997). Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri. Gıda, 22(5).
AMA Ertaş AH. Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri. The Journal of Food. October 1997;22(5).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Az Yağlı Et Ürünleri Ve Yağ İkame Maddeleri”. Gıda 22, no. 5 (October 1997).
EndNote Ertaş AH (October 1, 1997) Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri. Gıda 22 5
IEEE A. H. . Ertaş, “Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri”, The Journal of Food, vol. 22, no. 5, 1997.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Az Yağlı Et Ürünleri Ve Yağ İkame Maddeleri”. Gıda 22/5 (October 1997).
JAMA Ertaş AH. Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Az Yağlı Et Ürünleri Ve Yağ İkame Maddeleri”. Gıda, vol. 22, no. 5, 1997.
Vancouver Ertaş AH. Az Yağlı Et Ürünleri ve Yağ İkame Maddeleri. The Journal of Food. 1997;22(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/