Suitability of Antep karası grape variety for peeling and canning was determined. Results showed that the variety contained proper characteristics for the purpose. Addition of CaCl2 to syrup had improving effect on texture and other sensory properties of the canned product.
Bu çalışmada Antep karası çeşidine ait üzümlerin kabuk soymaya ve konserveciliğe uygunluğu araştırılmıştır. Elde edilen bulgular çeşidin kabuk soymaya ve konserveye işlemeye uygun olduğunu, CaCl2 kullanımının ise ürünün dokusal ve diğer duyusal özelliklerini iyileştirdiğini göstermiştir.
Hayoğlu, İ. ., Didin, M. ., & Fenercioğlu, H. . (1997). Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine bir Çalışma. Gıda, 22(5).
AMA
Hayoğlu İ, Didin M, Fenercioğlu H. Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine bir Çalışma. The Journal of Food. October 1997;22(5).
Chicago
Hayoğlu, İ.a., M. Didin, and H. Fenercioğlu. “Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine Bir Çalışma”. Gıda 22, no. 5 (October 1997).
EndNote
Hayoğlu İ, Didin M, Fenercioğlu H (October 1, 1997) Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine bir Çalışma. Gıda 22 5
IEEE
İ. . Hayoğlu, M. . Didin, and H. . Fenercioğlu, “Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine bir Çalışma”, The Journal of Food, vol. 22, no. 5, 1997.
ISNAD
Hayoğlu, İ.a. et al. “Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine Bir Çalışma”. Gıda 22/5 (October 1997).
JAMA
Hayoğlu İ, Didin M, Fenercioğlu H. Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine bir Çalışma. The Journal of Food. 1997;22.
MLA
Hayoğlu, İ.a. et al. “Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine Bir Çalışma”. Gıda, vol. 22, no. 5, 1997.
Vancouver
Hayoğlu İ, Didin M, Fenercioğlu H. Antep Karası Üzüm Çeşidinin Soyulmuş Üzüm Konservesine İşlenmeye Uygunluğu Üzerine bir Çalışma. The Journal of Food. 1997;22(5).