BibTex RIS Cite

Investigation on Trans Fatty Acids in Butter (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 5, - , 01.10.1997

Abstract

In the 11 pasteurized breakfast and table butter from different firms; C14:1, D9; C16:1D11; C18:1D12; C18:1D13; C18:3D9, 12, 15 trans fatty acids have been determined their average quantities as a percentage of total fatty acids were 0.5220; 1.1502; 6.8367; 2.5719; 1.5283; 0.4504; 0.2577, respectively and 13.3175±3.23 for total trans fatty acids. Total amount of trans fatty acids in the buffer have been calculated as 10.69 g/10 g butter. According to the butter consumption per a person in our country, trans fatty acids intake level is 1.8 g person-1.day-1.

Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması

Year 1997, Volume: 22 Issue: 5, - , 01.10.1997

Abstract

Değişik firmalara ait 11 adet pastörize kahvaltılık ve mutfak tereyağlarında C14:1, D9; C16:1 D11; C18:1 D12; C18:1 D13; C18:3 D9, 12, 15 trans yağ asitleri belirlenmiş olup, ortalama miktarları ile toplam yağ asitlerinin %1 olarak 0.5220; 1.1502, 6.8367; 2.5719; 1.5283; 0.4504; 0.2577 ve toplam trans yağ asitleri %13.3175±3.23’ü düzeyindedir. Toplam trans yağ asitlerinin tereyağındaki miktarı ise 10.69 g/100 g tereyağı olarak hesaplanmıştır. Ülkemizde kişi başına tereyağı tüketimine göre trans yağ asit alımı, 1.8 g.Kişi-1.gün-1 düzeyindedir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Yaşar Hışıl This is me

Publication Date October 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 5

Cite

APA Oysun, G. ., & Hışıl, Y. . (1997). Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. Gıda, 22(5).
AMA Oysun G, Hışıl Y. Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. The Journal of Food. October 1997;22(5).
Chicago Oysun, Gülderen, and Yaşar Hışıl. “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”. Gıda 22, no. 5 (October 1997).
EndNote Oysun G, Hışıl Y (October 1, 1997) Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. Gıda 22 5
IEEE G. . Oysun and Y. . Hışıl, “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”, The Journal of Food, vol. 22, no. 5, 1997.
ISNAD Oysun, Gülderen - Hışıl, Yaşar. “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”. Gıda 22/5 (October 1997).
JAMA Oysun G, Hışıl Y. Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Oysun, Gülderen and Yaşar Hışıl. “Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması”. Gıda, vol. 22, no. 5, 1997.
Vancouver Oysun G, Hışıl Y. Tereyağında Trans Yağ Asitlerinin Araştırılması. The Journal of Food. 1997;22(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/