BibTex RIS Cite

The Amount of Lactose, Glucose, Galactose, L(+) and D(-) Lactic Acid in Bioyoghurt, Fermented Lifidus Milk, Bifidus Yoghurt and Their Concentrated Products (Turkish with English Abstract)

Year 1997, Volume: 22 Issue: 5, - , 01.10.1997

Abstract

Fermented bifidus milk, bioyoghurt, bifidus yoghurt were prepared from cow and ewe milk by using B. bifidus, (B. bifidus + L. acidophilus) and (B. bifidus + yoghurt starter culture). Concentrated fermented bifidusmilk, bioyoghurt, bifidus yoghurt were than obtained by using ultrafiltration (UF) and by traditional methods. L(+) lactic acid was predominantly produced during the fermentation of all type of milk accompanied by substantial quantities of D(-) lactic acid. The amount of L(+) and D(-) lactic acid was not significantly different in concentrated fermented dairy products produced by using UF and traditional technique from cow and ewe milks.

Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları

Year 1997, Volume: 22 Issue: 5, - , 01.10.1997

Abstract

İnek ve koyun sütlerinden B. bifidus, (B. bifidus + L. acidophilus) ve (B. bifidus + Yoğurt starter kültürü) kullanılarak hazırlanan fermente süt ürünleri sırası ile bifiduslu fermente süt, bioyoğurt, bifiduslu yoğurt, bunların UF tekniği, geleneksel yöntem kullanılarak konsantre edilmesi ile elde edilen konsantre fermente süt ürünleri hazırlanmıştır. Araştırma sonuçlarına gör, fermentasyondan sonra analiz edilen tüm örneklerde toplam laktik asit miktarları 0.65-0.90 g/100, L(+) laktik asidin toplam laktik asit içindeki oranı %65-85 aralığında gözlenirken D(-) laktik asidin oranı %0.05-18 aralığında ve laktoz, glikoz, galaktoz miktarları ise sırası ile 2.59-1.27, 0.09-0.67, 0.67-1.36 g/100 g aralığında bulunmuştur. Örneklerin hazırlanmasında kullanılan sütün ve konsantrasyon yöntemlerinin farklı olması üretilen ürünün L(+) ve D(-) laktik asit miktarında önemli bir değişiklik yaratmamıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nihat Akın This is me

Publication Date October 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 5

Cite

APA Akın, N. . (1997). Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. Gıda, 22(5).
AMA Akın N. Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. The Journal of Food. October 1997;22(5).
Chicago Akın, Nihat. “Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt Ve Yoğurt Ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda 22, no. 5 (October 1997).
EndNote Akın N (October 1, 1997) Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. Gıda 22 5
IEEE N. . Akın, “Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları”, The Journal of Food, vol. 22, no. 5, 1997.
ISNAD Akın, Nihat. “Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt Ve Yoğurt Ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda 22/5 (October 1997).
JAMA Akın N. Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Akın, Nihat. “Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt Ve Yoğurt Ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) Ve D(-) Laktik Asit Miktarları”. Gıda, vol. 22, no. 5, 1997.
Vancouver Akın N. Bioyoğurt, Bifiduslu Fermente Süt ve Yoğurt ile Bunların Konsantre Ürünlerindeki Laktoz, Glikoz, Galaktoz, L(+) ve D(-) Laktik Asit Miktarları. The Journal of Food. 1997;22(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/