BibTex RIS Cite

Production, Composition and Importance of Molasses and Dried Fruit Pulp (in Turkish)

Year 1987, Volume: 12 Issue: 6, - , 01.12.1987

Abstract

Pekmez ve pestil ülkemizde üretilen en önemli geleneksel gıdalardandır. En fazla üzüm olmak üzere elma, dut, erik ve kayısı gibi meyvelerden üretilmektedir. Hammadde; yıkama, presleme, durultma ve asit giderme, koyulaştırma gibi işlemlerle pekmez ve pestile işlenir. Enerji ve mineral kaynağı olarak zengin ürünlerdir.

Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi

Year 1987, Volume: 12 Issue: 6, - , 01.12.1987

Abstract

Pekmez ve pestil ülkemizde üretilen en önemli geleneksel gıdalardandır. En fazla üzüm olmak üzere elma, dut, erik ve kayısı gibi meyvelerden üretilmektedir. Hammadde; yıkama, presleme, durultma ve asit giderme, koyulaştırma gibi işlemlerle pekmez ve pestile işlenir. Enerji ve mineral kaynağı olarak zengin ürünlerdir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sebahattin Nas This is me

Münteha Nas This is me

Publication Date December 1, 1987
Published in Issue Year 1987 Volume: 12 Issue: 6

Cite

APA Nas, S. ., & Nas, M. . (1987). Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. Gıda, 12(6).
AMA Nas S, Nas M. Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. The Journal of Food. December 1987;12(6).
Chicago Nas, Sebahattin, and Münteha Nas. “Pekmez Ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi Ve Önemi”. Gıda 12, no. 6 (December 1987).
EndNote Nas S, Nas M (December 1, 1987) Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. Gıda 12 6
IEEE S. . Nas and M. . Nas, “Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi”, The Journal of Food, vol. 12, no. 6, 1987.
ISNAD Nas, Sebahattin - Nas, Münteha. “Pekmez Ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi Ve Önemi”. Gıda 12/6 (December 1987).
JAMA Nas S, Nas M. Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. The Journal of Food. 1987;12.
MLA Nas, Sebahattin and Münteha Nas. “Pekmez Ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi Ve Önemi”. Gıda, vol. 12, no. 6, 1987.
Vancouver Nas S, Nas M. Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. The Journal of Food. 1987;12(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/