BibTex RIS Cite

Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma

Year 1997, Volume: 22 Issue: 6, - , 01.12.1997

Abstract

Bünye üzerindeki canlandırıcı ve ferahlatıcı etkisi nedeniyle günümüzde CO2 içeren alkollü içkilerin tüketimi giderek artmaktadır. Köpüren şaraplar doğal ve yapay köpüren şaraplar olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bu araştırma kapsamında S: cerevisiaeNarince-3 mayası kullanılarak üretilen Narince şaraplarına 3 yerli, 5 yabancı maya suşu katılarak doğal köpüren şarap üretimi gerçekleştirilmiş ve üretilen şaraplar birbirleriyle gerek kimyasal ve fiziksel özellikleri, gerekse duyusal nitelikleri bakımından karşılaştırılmışlardır. Elde edilen sonuçlar S. BayanusChampagne Ay maya suşu kullanılarak elde edilen doğal köpüren şarabın en fazla beğeni kazanan köpüren şarap olduğu ve bunu sırasıyla S. Bayanus Ch. Vertus, S. Bayanus Ch, Hautviller, S. Bayanus Ch. Le Mesnil ve S. Cerevisiae narince-3 mayalarının kullanımıyla elde edilen şarapların izlediğini göstermiştir.    

Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma

Year 1997, Volume: 22 Issue: 6, - , 01.12.1997

Abstract

Bünye üzerindeki canlandırıcı ve ferahlatıcı etkisi nedeniyle günümüzde CO2 içeren alkollü içkilerin tüketimi giderek artmaktadır. Köpüren şaraplar doğal ve yapay köpüren şaraplar olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bu araştırma kapsamında S: cerevisiaeNarince-3 mayası kullanılarak üretilen Narince şaraplarına 3 yerli, 5 yabancı maya suşu katılarak doğal köpüren şarap üretimi gerçekleştirilmiş ve üretilen şaraplar birbirleriyle gerek kimyasal ve fiziksel özellikleri, gerekse duyusal nitelikleri bakımından karşılaştırılmışlardır. Elde edilen sonuçlar S. BayanusChampagne Ay maya suşu kullanılarak elde edilen doğal köpüren şarabın en fazla beğeni kazanan köpüren şarap olduğu ve bunu sırasıyla S. Bayanus Ch. Vertus, S. Bayanus Ch, Hautviller, S. Bayanus Ch. Le Mesnil ve S. Cerevisiae narince-3 mayalarının kullanımıyla elde edilen şarapların izlediğini göstermiştir.    

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

R. Ertan Anlı This is me

Yüksel Denli This is me

Publication Date December 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 22 Issue: 6

Cite

APA Anlı, R. E. ., & Denli, Y. . (1997). Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 22(6).
AMA Anlı RE, Denli Y. Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. December 1997;22(6).
Chicago Anlı, R. Ertan, and Yüksel Denli. “Bazı Yerli Ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22, no. 6 (December 1997).
EndNote Anlı RE, Denli Y (December 1, 1997) Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda 22 6
IEEE R. E. . Anlı and Y. . Denli, “Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 22, no. 6, 1997.
ISNAD Anlı, R. Ertan - Denli, Yüksel. “Bazı Yerli Ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 22/6 (December 1997).
JAMA Anlı RE, Denli Y. Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1997;22.
MLA Anlı, R. Ertan and Yüksel Denli. “Bazı Yerli Ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 22, no. 6, 1997.
Vancouver Anlı RE, Denli Y. Bazı Yerli ve Yabancı Şarap Mayalarıyla Doğal Köpüren Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1997;22(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/