BibTex RIS Cite

Methods of Reducing High Level of Nucleic Acids in Microbial Proteins (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 3, - , 01.06.1980

Abstract

Tarımsal ve endüstriyel artıklardan mikroorganizmalar kullanılarak elde edilen mikrobiyal proteinler (tek hücre proteinleri) bugün için hayvan yemi olarak kullanılabilmektedir. Ancak dünya nüfusunun hızla artışı gelecekte ortaya çıkabilecek gıda sorunu karşısında, bu kaynaklardan insanlar tarafından da yararlanılabileceğini akla getirmektedir. Mikrobiyel proteinlerin insan gıdası amacıyla kullanılmasında bu nonkonvansiyonel besin kaynaklarının yüksek orandaki nükleik asit içerikleri bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun çeşitli yöntemler kullanarak mikrobiyal proteinlerin nükleik asitlerinin daha düşük düzeye indirilmesi çalışmalarıyla çözümlenmeye çalışılmaktadır. Mikroorganizmaların nükleik asit içeriği: Algler: %3-8, mayalar. %6-12, bakteriler: %8-16, fungusların da %10’dan azdır.

Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri

Year 1980, Volume: 5 Issue: 3, - , 01.06.1980

Abstract

Tarımsal ve endüstriyel artıklardan mikroorganizmalar kullanılarak elde edilen mikrobiyal proteinler (tek hücre proteinleri) bugün için hayvan yemi olarak kullanılabilmektedir. Ancak dünya nüfusunun hızla artışı gelecekte ortaya çıkabilecek gıda sorunu karşısında, bu kaynaklardan insanlar tarafından da yararlanılabileceğini akla getirmektedir. Mikrobiyel proteinlerin insan gıdası amacıyla kullanılmasında bu nonkonvansiyonel besin kaynaklarının yüksek orandaki nükleik asit içerikleri bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun çeşitli yöntemler kullanarak mikrobiyal proteinlerin nükleik asitlerinin daha düşük düzeye indirilmesi çalışmalarıyla çözümlenmeye çalışılmaktadır. Mikroorganizmaların nükleik asit içeriği: Algler: %3-8, mayalar. %6-12, bakteriler: %8-16, fungusların da %10’dan azdır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Özyurt This is me

Publication Date June 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 3

Cite

APA Özyurt, M. . (1980). Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri. Gıda, 5(3).
AMA Özyurt M. Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri. The Journal of Food. June 1980;5(3).
Chicago Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri”. Gıda 5, no. 3 (June 1980).
EndNote Özyurt M (June 1, 1980) Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri. Gıda 5 3
IEEE M. . Özyurt, “Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri”, The Journal of Food, vol. 5, no. 3, 1980.
ISNAD Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri”. Gıda 5/3 (June 1980).
JAMA Özyurt M. Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Özyurt, Mustafa. “Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri”. Gıda, vol. 5, no. 3, 1980.
Vancouver Özyurt M. Mikrobiyal Proteinlerin Yüksek Düzeydeki Nükleik Asitlerini Azaltma Yöntemleri. The Journal of Food. 1980;5(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/