BibTex RIS Cite

Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

Gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalarında 5 koşulun varlığından söz edilebilir. 1) Bozulmaya neden olan etkenler, yani mikroorganizmalar, 2) Besin maddeleri, 3) Mikroorganizmalar için elverişli yaşam koşulları, 4) Bozulmanın ortaya çıkabilmesine olanak sağlayabilecek uzunlukta depolama süresi, 5) Mikroorganizmaların yaşam etkinlikleri. Peynir, tüm bu sözkonusu koşulları içeren bir süt mamulüdür. Bozulmaya neden olan etkenler, diğer bir deyişle, mikroorganizmalar; bakteriler, küf mantarları ve mayalar peynirde bol miktarda vardır. Çünkü uygulamada peynirin steril koşullarda imali düşünülemez.   

Possibility of Using Sorbic Acid and Sorbates in Cheese Making (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

Gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalarında 5 koşulun varlığından söz edilebilir. 1) Bozulmaya neden olan etkenler, yani mikroorganizmalar, 2) Besin maddeleri, 3) Mikroorganizmalar için elverişli yaşam koşulları, 4) Bozulmanın ortaya çıkabilmesine olanak sağlayabilecek uzunlukta depolama süresi, 5) Mikroorganizmaların yaşam etkinlikleri. Peynir, tüm bu sözkonusu koşulları içeren bir süt mamulüdür. Bozulmaya neden olan etkenler, diğer bir deyişle, mikroorganizmalar; bakteriler, küf mantarları ve mayalar peynirde bol miktarda vardır. Çünkü uygulamada peynirin steril koşullarda imali düşünülemez.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Üçüncü This is me

Publication Date August 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 4

Cite

APA Üçüncü, M. . (1980). Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. Gıda, 5(4).
AMA Üçüncü M. Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. The Journal of Food. August 1980;5(4).
Chicago Üçüncü, Mustafa. “Peynircilikte Sorbik Asit Ve Sorbatların Kullanım Olanakları”. Gıda 5, no. 4 (August 1980).
EndNote Üçüncü M (August 1, 1980) Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. Gıda 5 4
IEEE M. . Üçüncü, “Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları”, The Journal of Food, vol. 5, no. 4, 1980.
ISNAD Üçüncü, Mustafa. “Peynircilikte Sorbik Asit Ve Sorbatların Kullanım Olanakları”. Gıda 5/4 (August 1980).
JAMA Üçüncü M. Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Üçüncü, Mustafa. “Peynircilikte Sorbik Asit Ve Sorbatların Kullanım Olanakları”. Gıda, vol. 5, no. 4, 1980.
Vancouver Üçüncü M. Peynircilikte Sorbik Asit ve Sorbatların Kullanım Olanakları. The Journal of Food. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/