BibTex RIS Cite

Colorimetric Detection of Pepper Bitterness (Capsaisin) with Folin-Ciocalteu Solution (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

Biberlerdeki acılık bileşiğinin kolorimetrik yöntemle tayininde aseton veya etilasetat ile özütlenmesi ve bu özütün bazik alumina kolonundan metanol-aseton-su (25:75.1) çözgeni ile saflaştırıldıktan sonra Folin-Ciocalteu çözeltisinde oluşan rengin 760 nm de verdiği soğutma değeri ile saptanmıştır.

Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini

Year 1980, Volume: 5 Issue: 4, - , 01.08.1980

Abstract

Biberlerdeki acılık bileşiğinin kolorimetrik yöntemle tayininde aseton veya etilasetat ile özütlenmesi ve bu özütün bazik alumina kolonundan metanol-aseton-su (25:75.1) çözgeni ile saflaştırıldıktan sonra Folin-Ciocalteu çözeltisinde oluşan rengin 760 nm de verdiği soğutma değeri ile saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ünal Yurdagel This is me

Publication Date August 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 4

Cite

APA Yurdagel, Ü. . (1980). Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. Gıda, 5(4).
AMA Yurdagel Ü. Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. The Journal of Food. August 1980;5(4).
Chicago Yurdagel, Ünal. “Folin-Ciocalteu Çözeltisi Ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”. Gıda 5, no. 4 (August 1980).
EndNote Yurdagel Ü (August 1, 1980) Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. Gıda 5 4
IEEE Ü. . Yurdagel, “Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”, The Journal of Food, vol. 5, no. 4, 1980.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “Folin-Ciocalteu Çözeltisi Ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”. Gıda 5/4 (August 1980).
JAMA Yurdagel Ü. Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Yurdagel, Ünal. “Folin-Ciocalteu Çözeltisi Ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini”. Gıda, vol. 5, no. 4, 1980.
Vancouver Yurdagel Ü. Folin-Ciocalteu Çözeltisi ile Biberdeki Acılığın (Capsaisin) Kolorimetrik Tayini. The Journal of Food. 1980;5(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/