BibTex RIS Cite

Using of Frozen Concentrated Starter Culture in the Dairy Industry (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.04.1988

Abstract

The first trading starter culture production was realized in 1980 in Chr. Hansen laboratory in Denmark. The liquid culture has been first produced and then passed the freeze-dried and frozen culture production. Recently the using of frozen concentrated culture containing of 1011-1012 active m.o/gr. in high capacity dairy plants, is increased rapidly. Because this culture can be directly added in milk that will use for cheese and yoghurt production or used for the bulk culture preparation. Thus the preparation of culture and laboratories problems has been disappeared in high capacity factories.

Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı

Year 1988, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.04.1988

Abstract

İlk ticari starter kültür üretimi 1980 yılında Danimarka’da Chr. Hansen laboratuvarında gerçekleştirilmiştir. İlk önce sıvı kültür üretilmiş daha sonra liyofilize ve dondurulmuş kültür üretimine geçilmiştir. Son yıllarda büyük süt fabrikalarında 1 gramda 1011-1012 canlı aktif mikroorganizma içeren konsantre dondurulmuş kültür kullanımı hızla artmaktadır. Zira bu kültür direk olarak peynire, yoğurda işlenecek süte katılabilmekte veya işletme kültürü hazırlanmasında kullanılmaktadır. Böylece büyük işletmelerde hazırlama ve laboratuvarı sorunu ortadan kalmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Yaygın This is me

Publication Date April 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 2

Cite

APA Yaygın, H. . (1988). Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı. Gıda, 13(2).
AMA Yaygın H. Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı. The Journal of Food. April 1988;13(2).
Chicago Yaygın, Hasan. “Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı”. Gıda 13, no. 2 (April 1988).
EndNote Yaygın H (April 1, 1988) Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı. Gıda 13 2
IEEE H. . Yaygın, “Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 13, no. 2, 1988.
ISNAD Yaygın, Hasan. “Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı”. Gıda 13/2 (April 1988).
JAMA Yaygın H. Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Yaygın, Hasan. “Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı”. Gıda, vol. 13, no. 2, 1988.
Vancouver Yaygın H. Süt Endüstrisinde Konsantre Dondurulmuş Starter Kültür Kullanımı. The Journal of Food. 1988;13(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/