BibTex RIS Cite

Regeneration of Peroxidase from Pinto Beans (Phaseolus vulgaris) (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

The regeneration kinetics of  partially inactivated peroxidase (POX) from fresh pinto beans were investigated at 30 oC and 1 oC. At both temperatures, the regeneration progressed slowly and most of the regeneration completed in 1 h. As expected, the regeneration at 30 oC occurred faster than the regeneration at 1 oC. In addition, an inverse relationship was observed between the percent regeneration at 30 oC and heating time at 65 oC.

Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 2, - , 01.04.1998

Abstract

Kısmi olarak inaktive edilmiş taze barbunya peroksidazının (POX) rejenerasyon kinetiği 30o ve 1 oC’lerde incelenmiştir. Rejenerasyon, her iki sıcaklıkta da yavaş bir şekilde gerçekleşmiş ve rejenerasyonun çoğunluğu  ilk 1 saat içinde tamamlanmıştır. Beklenildiği gibi 30 oC’deki rejenerasyon, 1 oC’deki rejenarasyondan daha hızlı gerçekleşmiştir. Ayrıca 30 oC’de gerçekleşen yüzde rejenerasyon ile 65 oC’deki ısıtma süresi arasında ters gelişin bir ilişki olduğu belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Yemenicioğlu This is me

Mehmet Özkan This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date April 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 2

Cite

APA Yemenicioğlu, A. ., Özkan, M. ., & Cemeroğlu, B. . (1998). Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). Gıda, 23(2).
AMA Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B. Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). The Journal of Food. April 1998;23(2).
Chicago Yemenicioğlu, Ahmet, Mehmet Özkan, and Bekir Cemeroğlu. “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus Vulgaris) (İngilizce)”. Gıda 23, no. 2 (April 1998).
EndNote Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B (April 1, 1998) Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). Gıda 23 2
IEEE A. . Yemenicioğlu, M. . Özkan, and B. . Cemeroğlu, “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 23, no. 2, 1998.
ISNAD Yemenicioğlu, Ahmet et al. “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus Vulgaris) (İngilizce)”. Gıda 23/2 (April 1998).
JAMA Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B. Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). The Journal of Food. 1998;23.
MLA Yemenicioğlu, Ahmet et al. “Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus Vulgaris) (İngilizce)”. Gıda, vol. 23, no. 2, 1998.
Vancouver Yemenicioğlu A, Özkan M, Cemeroğlu B. Taze Barbunya Peroksidazının Rejenerasyonu (Phaseolus vulgaris) (İngilizce). The Journal of Food. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/