BibTex RIS Cite

Yoghurt and its Production Around the World (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 6, - , 01.10.1980

Abstract

Bu konserve edilmiş ürünlerin “Yoğurt” genel başlığı altına alınması “normal” perakende madde karşısında iki önemli sorun doğurur. Bunlardan birincisi mikroorganizma ile ilgilidir. Böylece, FAO/WHO tarafından tarif olunan “Mikroorganizma” (muhtemelen, L.bulgaricus ve S. Thermophilus) en son üründe canlı ve bol miktarda bulunmalıdır. L. bulgaricus’un kesin tanımı konusundaki problem zaten daha öncede ileri sürülmüş idi. Fakat aynı derecede önemli bir diğer sorunda, perakende satılan malda canlı organizmanın bulunması gerekliliği konusunda ve geçerli nedenlerin olup olmadığıdır. Bu sonuncu sorun ise, iki belirgin meseleye indirgenir. Biri ürünün kalitesi ve tüketicinin ümit ettiği ile ilgili, diğeri ise uygulamada arzulanan canlı ve bol miktarda mikroorganizmayı sağlayabilecek olan ve uygulaması yapılan yöntem ile ilgilidir. Kalite sorununun saptanması kolay değildir, fakat şimdilik pastörize (UHT dahil) yoğurdun, canlı bakteriyi içeren diğer bir yoğurttan farklı olduğunu gösterecek bir delil yoktur. Ayrıca tüketicinin de yoğurtta canlı bakteri bulunmasını umduğu hususunda da herhangi bir belirti bulunmamaktadır.   

Dünya’da Yoğurt ve Üretimi

Year 1980, Volume: 5 Issue: 6, - , 01.10.1980

Abstract

Bu konserve edilmiş ürünlerin “Yoğurt” genel başlığı altına alınması “normal” perakende madde karşısında iki önemli sorun doğurur. Bunlardan birincisi mikroorganizma ile ilgilidir. Böylece, FAO/WHO tarafından tarif olunan “Mikroorganizma” (muhtemelen, L.bulgaricus ve S. Thermophilus) en son üründe canlı ve bol miktarda bulunmalıdır. L. bulgaricus’un kesin tanımı konusundaki problem zaten daha öncede ileri sürülmüş idi. Fakat aynı derecede önemli bir diğer sorunda, perakende satılan malda canlı organizmanın bulunması gerekliliği konusunda ve geçerli nedenlerin olup olmadığıdır. Bu sonuncu sorun ise, iki belirgin meseleye indirgenir. Biri ürünün kalitesi ve tüketicinin ümit ettiği ile ilgili, diğeri ise uygulamada arzulanan canlı ve bol miktarda mikroorganizmayı sağlayabilecek olan ve uygulaması yapılan yöntem ile ilgilidir. Kalite sorununun saptanması kolay değildir, fakat şimdilik pastörize (UHT dahil) yoğurdun, canlı bakteriyi içeren diğer bir yoğurttan farklı olduğunu gösterecek bir delil yoktur. Ayrıca tüketicinin de yoğurtta canlı bakteri bulunmasını umduğu hususunda da herhangi bir belirti bulunmamaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Konar This is me

Publication Date October 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 6

Cite

APA Konar, A. . (1980). Dünya’da Yoğurt ve Üretimi. Gıda, 5(6).
AMA Konar A. Dünya’da Yoğurt ve Üretimi. The Journal of Food. October 1980;5(6).
Chicago Konar, Atilla. “Dünya’da Yoğurt Ve Üretimi”. Gıda 5, no. 6 (October 1980).
EndNote Konar A (October 1, 1980) Dünya’da Yoğurt ve Üretimi. Gıda 5 6
IEEE A. . Konar, “Dünya’da Yoğurt ve Üretimi”, The Journal of Food, vol. 5, no. 6, 1980.
ISNAD Konar, Atilla. “Dünya’da Yoğurt Ve Üretimi”. Gıda 5/6 (October 1980).
JAMA Konar A. Dünya’da Yoğurt ve Üretimi. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Konar, Atilla. “Dünya’da Yoğurt Ve Üretimi”. Gıda, vol. 5, no. 6, 1980.
Vancouver Konar A. Dünya’da Yoğurt ve Üretimi. The Journal of Food. 1980;5(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/