BibTex RIS Cite

Triterpenic Compounds in Olives and Challenges during Physical Refining (in Turkish)

Year 1981, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.06.1981

Abstract

Fiziksel rafinaj (physical refining) yöntemindeki işlem sırası klasik rafinaja göre aşağıdaki gibidir.  Klasik RafinajFiziksel RafinajNaOH-nötralizasyonuKurutmaAğartmaDeodorizasyonDegummingKurutmaAğartma Deodorizasyon ve Deasidifikasyon (Serbest yağ asitleri aynı anda düşük baskıda damıtılmakta). Görüldüğü gibi iki yöntem arasındaki en önemli fark asid’in alınış şekli ve bunun işlem sırasındaki yeridir. Fiziksel rafinajın uygulandığı işletmemizde 1978/79 kampanyası yağlarını işlerken rafine edilmiş yağımızın belli bir süre sonra bulandığını ilk kez olarak saptadık. Laboratuvardaki ön denemelerimizin sonucu olarak sorunu, literatürde ve ayrıca yabancı yağ uzmanları tarafından belirtildiği gibi, triterpenoik bileşiklerde aramamız gerektiğini gördük. 

Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler

Year 1981, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.06.1981

Abstract

Fiziksel rafinaj (physical refining) yöntemindeki işlem sırası klasik rafinaja göre aşağıdaki gibidir.  Klasik RafinajFiziksel RafinajNaOH-nötralizasyonuKurutmaAğartmaDeodorizasyonDegummingKurutmaAğartma Deodorizasyon ve Deasidifikasyon (Serbest yağ asitleri aynı anda düşük baskıda damıtılmakta). Görüldüğü gibi iki yöntem arasındaki en önemli fark asid’in alınış şekli ve bunun işlem sırasındaki yeridir. Fiziksel rafinajın uygulandığı işletmemizde 1978/79 kampanyası yağlarını işlerken rafine edilmiş yağımızın belli bir süre sonra bulandığını ilk kez olarak saptadık. Laboratuvardaki ön denemelerimizin sonucu olarak sorunu, literatürde ve ayrıca yabancı yağ uzmanları tarafından belirtildiği gibi, triterpenoik bileşiklerde aramamız gerektiğini gördük. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aydın Severge This is me

Publication Date June 1, 1981
Published in Issue Year 1981 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Severge, A. . (1981). Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler. Gıda, 6(3).
AMA Severge A. Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler. The Journal of Food. June 1981;6(3).
Chicago Severge, Aydın. “Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler Ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler”. Gıda 6, no. 3 (June 1981).
EndNote Severge A (June 1, 1981) Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler. Gıda 6 3
IEEE A. . Severge, “Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler”, The Journal of Food, vol. 6, no. 3, 1981.
ISNAD Severge, Aydın. “Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler Ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler”. Gıda 6/3 (June 1981).
JAMA Severge A. Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler. The Journal of Food. 1981;6.
MLA Severge, Aydın. “Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler Ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler”. Gıda, vol. 6, no. 3, 1981.
Vancouver Severge A. Zeytinyağında Triterpenoik Bileşikler ve Fiziksel Rafinaj Yönteminde Getirdiği Problemler. The Journal of Food. 1981;6(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/