BibTex RIS Cite

Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması

Year 1981, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.06.1981

Abstract

Besinlerin saklanabilmeleri, onların yapıları ve çevre koşullarıyla yakından ilgili bulunmaktadır. Aktiviteleri sıcaklık, su, ışık, oksijen gibi çevre koşullarına bağlı olan mikroorganizmalar, enzimatik ve abiyotik olaylar besinlerin dayanıklılığını sınırlamaktadır. Bunların başında mikrobiyolojik olaylar gelmektedir. Mikroorganizmaların çalışıp besinleri bozmaları veya değerlerini azaltmalarını önlemek amacıyla değişik birçok konserveleme yöntemleri uygulanmaktadır. Mikroorganizmalar +78 oC’den –10 oC’ye kadar, enzimler +70 oC, -40 oC’ye kadar aktivite gösterebilmektedirler (Ahrens, 1970). Görüldüğü gibi düşük sıcaklık derecelerinde (+5o ve –40 oC) mikroorganizmaların üreme ve gelişmeleri enzimatik olaylardan daha önce engellenebilmektedirler.   

Frozen Storage of Food of Plant Origin (in Turkish)

Year 1981, Volume: 6 Issue: 3, - , 01.06.1981

Abstract

Besinlerin saklanabilmeleri, onların yapıları ve çevre koşullarıyla yakından ilgili bulunmaktadır. Aktiviteleri sıcaklık, su, ışık, oksijen gibi çevre koşullarına bağlı olan mikroorganizmalar, enzimatik ve abiyotik olaylar besinlerin dayanıklılığını sınırlamaktadır. Bunların başında mikrobiyolojik olaylar gelmektedir. Mikroorganizmaların çalışıp besinleri bozmaları veya değerlerini azaltmalarını önlemek amacıyla değişik birçok konserveleme yöntemleri uygulanmaktadır. Mikroorganizmalar +78 oC’den –10 oC’ye kadar, enzimler +70 oC, -40 oC’ye kadar aktivite gösterebilmektedirler (Ahrens, 1970). Görüldüğü gibi düşük sıcaklık derecelerinde (+5o ve –40 oC) mikroorganizmaların üreme ve gelişmeleri enzimatik olaylardan daha önce engellenebilmektedirler.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Jale Acar This is me

Publication Date June 1, 1981
Published in Issue Year 1981 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Acar, J. . (1981). Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması. Gıda, 6(3).
AMA Acar J. Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması. The Journal of Food. June 1981;6(3).
Chicago Acar, Jale. “Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması”. Gıda 6, no. 3 (June 1981).
EndNote Acar J (June 1, 1981) Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması. Gıda 6 3
IEEE J. . Acar, “Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması”, The Journal of Food, vol. 6, no. 3, 1981.
ISNAD Acar, Jale. “Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması”. Gıda 6/3 (June 1981).
JAMA Acar J. Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması. The Journal of Food. 1981;6.
MLA Acar, Jale. “Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması”. Gıda, vol. 6, no. 3, 1981.
Vancouver Acar J. Bitkisel Besinlerin Dondurularak Saklanması. The Journal of Food. 1981;6(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/