BibTex RIS Cite

Some Compositional (Sinapsis arvensis L.) Characteristics of Wild Mustard Seed and Oils (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 4, - , 01.08.1998

Abstract

Wild mustard seed was evaluated for moisture, crude ash, protein, oil and fiber, essential oil, allyl isothiocyanate, weight of 1000 seeds and seed size. Relative density, refractive index, free fatty acids, values of peroxide, iodine saponification value and unsaponifiables were determined in the seeds oil. 95.40% allyl isothiocyanate in essential oil (%0.25) and 29.62% oleic, 24.18% linoleic, 20.65% erusic and 16.52% linolenic acids as main ones in the oil (22.52%) were identified by gas chromatography. Key Word: Wild mustard, Sinapis arvensis L. Cruciferae, physical properties, chemical  composition, fatty acids composition and essential oil.  

Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri

Year 1998, Volume: 23 Issue: 4, - , 01.08.1998

Abstract

Tohum örneğinde bin tane ağırlığı ve irilik, su, ham kül, protein, yağ ve selüloz uçucu yağ miktarları belirlenmiştir. Tohum yağında nispi yoğunluk, kırılma indisi, serbest yağ asitleri, peroksit sayısı, iyot sayısı, sabunlaşma sayısı ve sabunlaşmayan madde tayin edilmiştir. Gaz kromatografisi yöntemiyle %0.25 uçucu yağda %95.40 allil izotiyosiyanat, %22.52 sabit yağda başlıca; %29.62 oleik, %24.18 linoleik, %20.65 erüsik ve %16.52 linolenik asitler saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Musa Özcan This is me

Atilla Akgül This is me

Ali Bayrak This is me

Publication Date August 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 4

Cite

APA Özcan, M. ., Akgül, A. ., & Bayrak, A. . (1998). Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. Gıda, 23(4).
AMA Özcan M, Akgül A, Bayrak A. Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. The Journal of Food. August 1998;23(4).
Chicago Özcan, Musa, Atilla Akgül, and Ali Bayrak. “Yabani Hardal (Sinapsis Arvensis L.) Tohumu Ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”. Gıda 23, no. 4 (August 1998).
EndNote Özcan M, Akgül A, Bayrak A (August 1, 1998) Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. Gıda 23 4
IEEE M. . Özcan, A. . Akgül, and A. . Bayrak, “Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 23, no. 4, 1998.
ISNAD Özcan, Musa et al. “Yabani Hardal (Sinapsis Arvensis L.) Tohumu Ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”. Gıda 23/4 (August 1998).
JAMA Özcan M, Akgül A, Bayrak A. Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Özcan, Musa et al. “Yabani Hardal (Sinapsis Arvensis L.) Tohumu Ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri”. Gıda, vol. 23, no. 4, 1998.
Vancouver Özcan M, Akgül A, Bayrak A. Yabani Hardal (Sinapsis arvensis L.) Tohumu ve Yağlarının Bazı Bileşim Özellikleri. The Journal of Food. 1998;23(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/