BibTex RIS Cite

A Study on the Determination of Titratable Acidity in White Pickled Cheese (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 5, - , 01.10.1988

Abstract

In this research, relationship between the acidity values of White pickled cheese, determined (i) by titrating the unfiltered samples, after suppressing thoroughly with distilled water (method A) or (ii) by titrating the filtrate, after suppressing and filtrating (method B), were statistically investigated. Titratable acidity values which were determined by the method A were found higher than those, determined by the method B, in all samples. Correlation coefficient, regression coefficient and regression equation for the titratable acidity values determined by the two methods (A, B) were as follows, respectively: r= +0.92, byx= 0.4973. l= -0.0123+0.4973x.   

Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma

Year 1988, Volume: 13 Issue: 5, - , 01.10.1988

Abstract

Araştırmada, Beyaz peynirlerde, (i) peynir örnekleri damıtık suda iyice ezildikten sonra, filtre edilmeden titrasyona tabi tutularak (A yöntemi) ve (ii) filtre edildikten sonra, filtrat titre edilerek (B yöntemi) belirlenen titrasyon asitliği değerleri arasındaki ilişkiler ve değişimler istatistiksel olarak ortaya konmuştur. Bütün örneklerde, A yöntemi ile belirlenen titrasyon asitliği değerleri, B yöntemi ile bulunanlara göre daha yüksek çıkmıştır. İki yöntemle (A, B) belirlenen titrasyon asitliği değerleri arasındaki korelasyon katsayısı   r= +0.92,   regresyon   katsayısı   byx= 0.4973  ve   regresyon   denklemi  de  y= -0.0123+0.4973x olarak bulunmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Celalattin Koçak This is me

Asuman Gürsel This is me

Erkan Ergül This is me

Ayşe Gürsoy This is me

Publication Date October 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 5

Cite

APA Koçak, C. ., Gürsel, A. ., Ergül, E. ., Gürsoy, A. . (1988). Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 13(5).
AMA Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. October 1988;13(5).
Chicago Koçak, Celalattin, Asuman Gürsel, Erkan Ergül, and Ayşe Gürsoy. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 13, no. 5 (October 1988).
EndNote Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A (October 1, 1988) Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. Gıda 13 5
IEEE C. . Koçak, A. . Gürsel, E. . Ergül, and A. . Gürsoy, “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 13, no. 5, 1988.
ISNAD Koçak, Celalattin et al. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 13/5 (October 1988).
JAMA Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Koçak, Celalattin et al. “Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 13, no. 5, 1988.
Vancouver Koçak C, Gürsel A, Ergül E, Gürsoy A. Beyaz Peynirde Titrasyon Asitliğinin Belirlenmesi Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/