BibTex RIS Cite

Theoretical Analysis of Continuous Culture Systems (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 5, - , 01.10.1988

Abstract

Continuous cultivation of microorganisms allows one to separate and define parameters which one independent in batch fermentation, namely, culture growth rate, nutritional and physical environment and cell density. The constancy of the stead state to a considerable degree facilitates their determination and numerical evaluation. It is thus possible to define mathematically the laws leading to the steady state. 

Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi

Year 1988, Volume: 13 Issue: 5, - , 01.10.1988

Abstract

Mikroorganizmaların sürekli kültürlemesi, kesikli fermentasyonlardan bağımsız olarak kültürün gelişme oranı, besinsel ve fiziksel çevre, hücre yoğunluğu gibi parametrelerin ayrılmasına ve tanımlanmasına izin vermektedir. Yatışkın durum koşullarının değişmezliği, parametrelerin sayısal gelişimi ve belirlenmesinde önemli ölçüde yararlı olmaktadır. Nitekim yatışkın duruma ait matematik yasaların tanımlanması olasıdır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nazan Akçelik This is me

Mustafa Akçelik This is me

Publication Date October 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 5

Cite

APA Akçelik, N. ., & Akçelik, M. . (1988). Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. Gıda, 13(5).
AMA Akçelik N, Akçelik M. Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. The Journal of Food. October 1988;13(5).
Chicago Akçelik, Nazan, and Mustafa Akçelik. “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”. Gıda 13, no. 5 (October 1988).
EndNote Akçelik N, Akçelik M (October 1, 1988) Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. Gıda 13 5
IEEE N. . Akçelik and M. . Akçelik, “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”, The Journal of Food, vol. 13, no. 5, 1988.
ISNAD Akçelik, Nazan - Akçelik, Mustafa. “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”. Gıda 13/5 (October 1988).
JAMA Akçelik N, Akçelik M. Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Akçelik, Nazan and Mustafa Akçelik. “Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi”. Gıda, vol. 13, no. 5, 1988.
Vancouver Akçelik N, Akçelik M. Sürekli Kültür Sistemlerinin Teorik Analizi. The Journal of Food. 1988;13(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/