BibTex RIS Cite

Contribution of Industrial Microbiology to Control of Environmental Pollution (in Turkish)

Year 1981, Volume: 6 Issue: 6, - , 01.12.1981

Abstract

Çevre sorunları arasında doğanın kirlenmesi, içinde bulunduğumuz yüzyılda yalnızca endüstrisi gelişmiş ve büyük insan topluluklarını barındıran ülkeleri değil, bütün dünyayı ilgilendiren bir önem kazanmıştır. Çünkü kirlenme sınırların ötesine taşar. Endüstrileşmenin başlangıcı olan geçen yüzyıldan beri suların, toprağın ve havanın kirlenmesi insanlığı bu kadar hiçbir zaman ilgilendirmemiştir. Daha doğrusu kanalizasyonlardan, fabrikalardan ve nihayet taşıtlardan açığa çıkan ve sulardaki hayvan varlığının yok olmasına, doğanın tahrip edilmesine ve özellikle büyük yerleşim merkezlerinde insanların yaşamasının tehlikeli boyutlara varmasına neden olan katı, sıvı ve gaz halindeki atıkları doğanın mahvedeceğine inanılıyor ve çevresel düzenin bu kadar kısa zaman içinde bozulacağı tahmin edilmiyordu. Bugüne böyle gelindikten sonra, sorunun önemi karşısında şimdi teknik gelişmenin durdurulmasını önerenler bile çıkmaktadır. Fakat sorunu bu şeklide istismar edenlerin aksine, insan ve doğanın yararına olan çözüm yolları getirmek için çaba harcayan kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır.   

Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı

Year 1981, Volume: 6 Issue: 6, - , 01.12.1981

Abstract

Çevre sorunları arasında doğanın kirlenmesi, içinde bulunduğumuz yüzyılda yalnızca endüstrisi gelişmiş ve büyük insan topluluklarını barındıran ülkeleri değil, bütün dünyayı ilgilendiren bir önem kazanmıştır. Çünkü kirlenme sınırların ötesine taşar. Endüstrileşmenin başlangıcı olan geçen yüzyıldan beri suların, toprağın ve havanın kirlenmesi insanlığı bu kadar hiçbir zaman ilgilendirmemiştir. Daha doğrusu kanalizasyonlardan, fabrikalardan ve nihayet taşıtlardan açığa çıkan ve sulardaki hayvan varlığının yok olmasına, doğanın tahrip edilmesine ve özellikle büyük yerleşim merkezlerinde insanların yaşamasının tehlikeli boyutlara varmasına neden olan katı, sıvı ve gaz halindeki atıkları doğanın mahvedeceğine inanılıyor ve çevresel düzenin bu kadar kısa zaman içinde bozulacağı tahmin edilmiyordu. Bugüne böyle gelindikten sonra, sorunun önemi karşısında şimdi teknik gelişmenin durdurulmasını önerenler bile çıkmaktadır. Fakat sorunu bu şeklide istismar edenlerin aksine, insan ve doğanın yararına olan çözüm yolları getirmek için çaba harcayan kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. Hilmi Pamir This is me

Publication Date December 1, 1981
Published in Issue Year 1981 Volume: 6 Issue: 6

Cite

APA Pamir, M. H. . (1981). Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. Gıda, 6(6).
AMA Pamir MH. Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. The Journal of Food. December 1981;6(6).
Chicago Pamir, M. Hilmi. “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”. Gıda 6, no. 6 (December 1981).
EndNote Pamir MH (December 1, 1981) Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. Gıda 6 6
IEEE M. H. . Pamir, “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”, The Journal of Food, vol. 6, no. 6, 1981.
ISNAD Pamir, M. Hilmi. “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”. Gıda 6/6 (December 1981).
JAMA Pamir MH. Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. The Journal of Food. 1981;6.
MLA Pamir, M. Hilmi. “Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı”. Gıda, vol. 6, no. 6, 1981.
Vancouver Pamir MH. Endüstriyel Mikrobiyolojinin Çevre Kirlenmesinin Kontrolüne Katkısı. The Journal of Food. 1981;6(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/