BibTex RIS Cite

Determination of Proteolysis Level of Pickled White Cheese in Ankara Market (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 5, - , 01.10.1998

Abstract

Forty cheese samples were bought in. Ankara market. Twenty of them represented for unripened cheeses bought in June. The other twenty samples represented for ripened cheeses bought in November. Proteolysis level of cheeses were determined using chemical and organoleptic properties of samples. Analyses of the cheeses showed that there weren’t important difference between June and November. Because cheeses had very different quality in different seasons.

Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi

Year 1998, Volume: 23 Issue: 5, - , 01.10.1998

Abstract

Ankara il merkezinde, taze olarak piyasaya sürülen peynirleri temsil etmesi bakımından Haziran ayında; olgunlaşmış peynirleri temsil etmesi bakımından da Kasım ayında 20’şer adet olmak üzere toplam 40 örnek alınmıştır. Örneklerin kimyasal ve duyusal niteliklerinden yararlanılarak peynirlerin proteoliz düzeyleri tespit edilmiştir. Uygulanan bu analizler sonucunda aylar arasında, yılın her döneminde çok değişik nitelikteki peynirlerin piyasada bulunmasından dolayı, önemli bir farklılık ortaya konulamamıştır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tümer Uraz This is me

Bedia Şimşek This is me

Publication Date October 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 5

Cite

APA Uraz, T. ., & Şimşek, B. . (1998). Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. Gıda, 23(5).
AMA Uraz T, Şimşek B. Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. October 1998;23(5).
Chicago Uraz, Tümer, and Bedia Şimşek. “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”. Gıda 23, no. 5 (October 1998).
EndNote Uraz T, Şimşek B (October 1, 1998) Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. Gıda 23 5
IEEE T. . Uraz and B. . Şimşek, “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 23, no. 5, 1998.
ISNAD Uraz, Tümer - Şimşek, Bedia. “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”. Gıda 23/5 (October 1998).
JAMA Uraz T, Şimşek B. Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Uraz, Tümer and Bedia Şimşek. “Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 23, no. 5, 1998.
Vancouver Uraz T, Şimşek B. Ankara Piyasasında Satılan Beyaz Peynirlerin Proteoliz Düzeylerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/