BibTex RIS Cite

The Effects of the Spices on the Microorganisms Which are Used in Foods and Their Roles on the Contamination(in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 1, - , 01.02.1982

Abstract

Gıdalarımızın bozulmasını önlemek için koruyucu madde olarak eskiden baharatlar kullanılmıştır. Baharatlarda bulunan etkin maddeler mikroorganizmalara etki ederek onların gelişmesini durdurur ve hatta öldürürler. Fakat, aynı zamanda baharatlar taşıdıkları mikroorganizmalarla gıdaları kontamine edebilirler. Baharatların taşıdıkları mikroorganizma miktarı ve oluşan aflatoksin çeşit ve miktarı oldukça önemlidir.   

Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri

Year 1982, Volume: 7 Issue: 1, - , 01.02.1982

Abstract

Gıdalarımızın bozulmasını önlemek için koruyucu madde olarak eskiden baharatlar kullanılmıştır. Baharatlarda bulunan etkin maddeler mikroorganizmalara etki ederek onların gelişmesini durdurur ve hatta öldürürler. Fakat, aynı zamanda baharatlar taşıdıkları mikroorganizmalarla gıdaları kontamine edebilirler. Baharatların taşıdıkları mikroorganizma miktarı ve oluşan aflatoksin çeşit ve miktarı oldukça önemlidir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fikri Başoğlu This is me

Publication Date February 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Başoğlu, F. . (1982). Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. Gıda, 7(1).
AMA Başoğlu F. Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. The Journal of Food. February 1982;7(1).
Chicago Başoğlu, Fikri. “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri Ve Kontaminasyondaki Rolleri”. Gıda 7, no. 1 (February 1982).
EndNote Başoğlu F (February 1, 1982) Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. Gıda 7 1
IEEE F. . Başoğlu, “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri”, The Journal of Food, vol. 7, no. 1, 1982.
ISNAD Başoğlu, Fikri. “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri Ve Kontaminasyondaki Rolleri”. Gıda 7/1 (February 1982).
JAMA Başoğlu F. Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Başoğlu, Fikri. “Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri Ve Kontaminasyondaki Rolleri”. Gıda, vol. 7, no. 1, 1982.
Vancouver Başoğlu F. Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri ve Kontaminasyondaki Rolleri. The Journal of Food. 1982;7(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/