Loading [a11y]/accessibility-menu.js
BibTex RIS Cite

Tumbling and Massaging in Meat Technology I. General principles, techniques and pretreatment (in Turkish)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 6, - , 01.12.1988

Abstract

Et endüstrisinde küring yöntemiyle yapılan üretimlerde arzu edilen özellikte ürün elde etmek ve bu konuda karşılaşılan problemleri çözmek gayesiyle bu güne kadar çok sayıda değişik yöntem denenmiş ve bunlardan uygun bulunanlar pratiğe aktarılmıştır. Tumbling ve massaging teknikleri de, son yıllarda geliştirilen et işleme yöntemlerindendir. Günümüzde, küring işlemi ile üretilen ürünlerde bu teknikler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu teknikler; küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta ve hem de ürün kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Tumbling; dönen yatay bir fıçı içerisinde, massaging ise güçlü karıştırıcı kollara sahip basit bir kazanda dahi yapılabilen et işleme yöntemleridir.

Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri

Year 1988, Volume: 13 Issue: 6, - , 01.12.1988

Abstract

Et endüstrisinde küring yöntemiyle yapılan üretimlerde arzu edilen özellikte ürün elde etmek ve bu konuda karşılaşılan problemleri çözmek gayesiyle bu güne kadar çok sayıda değişik yöntem denenmiş ve bunlardan uygun bulunanlar pratiğe aktarılmıştır. Tumbling ve massaging teknikleri de, son yıllarda geliştirilen et işleme yöntemlerindendir. Günümüzde, küring işlemi ile üretilen ürünlerde bu teknikler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu teknikler; küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta ve hem de ürün kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Tumbling; dönen yatay bir fıçı içerisinde, massaging ise güçlü karıştırıcı kollara sahip basit bir kazanda dahi yapılabilen et işleme yöntemleridir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Yetim This is me

H. Yusuf Gökalp This is me

Publication Date December 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 6

Cite

APA Yetim, H. ., & Gökalp, H. Y. . (1988). Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. Gıda, 13(6).
AMA Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. The Journal of Food. December 1988;13(6).
Chicago Yetim, Hasan, and H. Yusuf Gökalp. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda 13, no. 6 (December 1988).
EndNote Yetim H, Gökalp HY (December 1, 1988) Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. Gıda 13 6
IEEE H. . Yetim and H. Y. . Gökalp, “Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri”, The Journal of Food, vol. 13, no. 6, 1988.
ISNAD Yetim, Hasan - Gökalp, H. Yusuf. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda 13/6 (December 1988).
JAMA Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Yetim, Hasan and H. Yusuf Gökalp. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda, vol. 13, no. 6, 1988.
Vancouver Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. The Journal of Food. 1988;13(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/