Et endüstrisinde küring yöntemiyle yapılan üretimlerde arzu edilen özellikte ürün elde etmek ve bu konuda karşılaşılan problemleri çözmek gayesiyle bu güne kadar çok sayıda değişik yöntem denenmiş ve bunlardan uygun bulunanlar pratiğe aktarılmıştır. Tumbling ve massaging teknikleri de, son yıllarda geliştirilen et işleme yöntemlerindendir. Günümüzde, küring işlemi ile üretilen ürünlerde bu teknikler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu teknikler; küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta ve hem de ürün kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Tumbling; dönen yatay bir fıçı içerisinde, massaging ise güçlü karıştırıcı kollara sahip basit bir kazanda dahi yapılabilen et işleme yöntemleridir.
Et endüstrisinde küring yöntemiyle yapılan üretimlerde arzu edilen özellikte ürün elde etmek ve bu konuda karşılaşılan problemleri çözmek gayesiyle bu güne kadar çok sayıda değişik yöntem denenmiş ve bunlardan uygun bulunanlar pratiğe aktarılmıştır. Tumbling ve massaging teknikleri de, son yıllarda geliştirilen et işleme yöntemlerindendir. Günümüzde, küring işlemi ile üretilen ürünlerde bu teknikler geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu teknikler; küring teknolojisinde hem kür işlemini hızlandırmakta ve hem de ürün kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Tumbling; dönen yatay bir fıçı içerisinde, massaging ise güçlü karıştırıcı kollara sahip basit bir kazanda dahi yapılabilen et işleme yöntemleridir.
Yetim, H. ., & Gökalp, H. Y. . (1988). Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. Gıda, 13(6).
AMA
Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. The Journal of Food. December 1988;13(6).
Chicago
Yetim, Hasan, and H. Yusuf Gökalp. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda 13, no. 6 (December 1988).
EndNote
Yetim H, Gökalp HY (December 1, 1988) Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. Gıda 13 6
IEEE
H. . Yetim and H. Y. . Gökalp, “Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri”, The Journal of Food, vol. 13, no. 6, 1988.
ISNAD
Yetim, Hasan - Gökalp, H. Yusuf. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda 13/6 (December 1988).
JAMA
Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. The Journal of Food. 1988;13.
MLA
Yetim, Hasan and H. Yusuf Gökalp. “Teknolojisinde Tumbling Ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri Ve Ön İşlemleri”. Gıda, vol. 13, no. 6, 1988.
Vancouver
Yetim H, Gökalp HY. Teknolojisinde Tumbling ve Massaging. I. Genel Prensipleri, Teknikleri ve Ön İşlemleri. The Journal of Food. 1988;13(6).