BibTex RIS Cite

The Use of Microbial Rennets in Cheese Making (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Peynir yapımında süt koagulantı olarak buzağı reneti yerine kullanılmak üzere proteazlar üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda yoğunluk kazanmıştır. Günümüzde buzağı reneti standart bir süt koagulantı olarak önemini sürdürmekteyse de, şirden mayası üretimi her yıl giderek gereksinimi karşılayamaz duruma gelmektedir. Bunun sonucu olarak yeni renet kaynakları arasında yoğunlaşmış ve günümüzde Mucor pusillus, M. miehei, Endothia parasitica küf türlerinden elde edilen üç fungal enzim ile Bacillus cereus bakterisinden elde edilen bir bakteriyel enzim ticari olarak üretilmeye başlanmıştır.

Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Peynir yapımında süt koagulantı olarak buzağı reneti yerine kullanılmak üzere proteazlar üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda yoğunluk kazanmıştır. Günümüzde buzağı reneti standart bir süt koagulantı olarak önemini sürdürmekteyse de, şirden mayası üretimi her yıl giderek gereksinimi karşılayamaz duruma gelmektedir. Bunun sonucu olarak yeni renet kaynakları arasında yoğunlaşmış ve günümüzde Mucor pusillus, M. miehei, Endothia parasitica küf türlerinden elde edilen üç fungal enzim ile Bacillus cereus bakterisinden elde edilen bir bakteriyel enzim ticari olarak üretilmeye başlanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Karapınar This is me

Adnan Ünlütürk This is me

Publication Date April 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Karapınar, M. ., & Ünlütürk, A. . (1982). Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı. Gıda, 7(2).
AMA Karapınar M, Ünlütürk A. Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı. The Journal of Food. April 1982;7(2).
Chicago Karapınar, Mehmet, and Adnan Ünlütürk. “Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı”. Gıda 7, no. 2 (April 1982).
EndNote Karapınar M, Ünlütürk A (April 1, 1982) Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı. Gıda 7 2
IEEE M. . Karapınar and A. . Ünlütürk, “Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı”, The Journal of Food, vol. 7, no. 2, 1982.
ISNAD Karapınar, Mehmet - Ünlütürk, Adnan. “Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı”. Gıda 7/2 (April 1982).
JAMA Karapınar M, Ünlütürk A. Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Karapınar, Mehmet and Adnan Ünlütürk. “Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı”. Gıda, vol. 7, no. 2, 1982.
Vancouver Karapınar M, Ünlütürk A. Peynir Yapımında Mikrobiyal Renet Kullanımı. The Journal of Food. 1982;7(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/