BibTex RIS Cite

The Effects of Enzyme Activation and Regeneration on Food Quality (Turkish with English Abstract)

Year 1998, Volume: 23 Issue: 6, - , 01.12.1998

Abstract

Activation and regeneration are intrinsic characteristics of enzymes, which may impair the quality of foods during processing and storage. The problems associated with these two phenomenon may be eliminated by the better understanding of their mechanisms and optimization of the processing conditions. In this article the intricate quality deteriorating reactions and mechanisms of activation and regeneration were discussed.

Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

Year 1998, Volume: 23 Issue: 6, - , 01.12.1998

Abstract

Enzimlerin aktivasyon ve rejenerasyon yapılarından kaynaklanan temel özelliklerinden olup, gıdaların işlenme ve depolanmalarında olumsuz değişimlere neden olabilmektedir. Söz konusu iki olayın neden olduğu bazı kalite kayıplarının önlenebilmesi için bu olayların mekanizmalarının daha iyi anlaşılması ve gıdaların işlenme koşullarının buna göre optimize edilmesi gerekmektedir. Bu makalede, enzimlerin aktivasyon ve rejenerasyonunun gıdalarda neden olduğu arzulanmayan kompleks reaksiyonlar üzerinde durulmuş ve her iki olayın mekanizması açıklanmaya çalışılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Yemenicioğlu This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date December 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 23 Issue: 6

Cite

APA Yemenicioğlu, A. ., & Cemeroğlu, B. . (1998). Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. Gıda, 23(6).
AMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. December 1998;23(6).
Chicago Yemenicioğlu, Ahmet, and Bekir Cemeroğlu. “Enzimlerin Aktivasyon Ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”. Gıda 23, no. 6 (December 1998).
EndNote Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B (December 1, 1998) Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. Gıda 23 6
IEEE A. . Yemenicioğlu and B. . Cemeroğlu, “Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”, The Journal of Food, vol. 23, no. 6, 1998.
ISNAD Yemenicioğlu, Ahmet - Cemeroğlu, Bekir. “Enzimlerin Aktivasyon Ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”. Gıda 23/6 (December 1998).
JAMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. 1998;23.
MLA Yemenicioğlu, Ahmet and Bekir Cemeroğlu. “Enzimlerin Aktivasyon Ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”. Gıda, vol. 23, no. 6, 1998.
Vancouver Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. 1998;23(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/