Araştırmada Çanakkale yöresinde yetiştirilen bezelye ve yeşil fasülyenin taze özelliklerinde, konserve işleminin ve dondurarak muhafaza şekillerinin etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla örneklerin toplam kurumadde, nişasta, toplam şeker, protein, vitamin C miktarları ve yeşil renk değerleri incelenmiştir. Bezelye ve yeşil fasülyenin dondurularak muhafazasında, konserve şeklinde işlemeye oranla yeşil renk, toplam şekerler, protein ve vitamin C değerleri daha iyi bir şekilde korunmuştur.
Araştırmada Çanakkale yöresinde yetiştirilen bezelye ve yeşil fasülyenin taze özelliklerinde, konserve işleminin ve dondurarak muhafaza şekillerinin etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla örneklerin toplam kurumadde, nişasta, toplam şeker, protein, vitamin C miktarları ve yeşil renk değerleri incelenmiştir. Bezelye ve yeşil fasülyenin dondurularak muhafazasında, konserve şeklinde işlemeye oranla yeşil renk, toplam şekerler, protein ve vitamin C değerleri daha iyi bir şekilde korunmuştur.
Bilişli, A. ., Erhan, M. ., & Yelken, M. . (1982). Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. Gıda, 7(3).
AMA
Bilişli A, Erhan M, Yelken M. Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. The Journal of Food. June 1982;7(3).
Chicago
Bilişli, Arsan, Metin Erhan, and Mehmet Yelken. “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye Ve Yeşil Fasülyenin Konserve Ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”. Gıda 7, no. 3 (June 1982).
EndNote
Bilişli A, Erhan M, Yelken M (June 1, 1982) Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. Gıda 7 3
IEEE
A. . Bilişli, M. . Erhan, and M. . Yelken, “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”, The Journal of Food, vol. 7, no. 3, 1982.
ISNAD
Bilişli, Arsan et al. “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye Ve Yeşil Fasülyenin Konserve Ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”. Gıda 7/3 (June 1982).
JAMA
Bilişli A, Erhan M, Yelken M. Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. The Journal of Food. 1982;7.
MLA
Bilişli, Arsan et al. “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye Ve Yeşil Fasülyenin Konserve Ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”. Gıda, vol. 7, no. 3, 1982.
Vancouver
Bilişli A, Erhan M, Yelken M. Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. The Journal of Food. 1982;7(3).