BibTex RIS Cite

An Investigation on the Extracted Honeys Which are Consumed in the City of Erzurum (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 3, - , 01.06.1982

Abstract

Bu araştırma Erzurum ili merkezinde tüketilen 12 adet süzme bal örneği üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan ballardan 5, 6 ve 10 nolu örnek bizzat üreticilerden diğer örnekler ise farklı satıcılardan alınmıştır. Örneklere ait laboratuvar analizleri ve uygulanan testler sonucu aşağıdaki bulgular saptanmıştır. 1- Süzme ballarda su oranı %15.48-18.39 arasında değişmiş ve ortalama %16.83 bulunmuştur. 2- Toplam kurumadde %81.61-84.52 arasında değişme göstermiş ve ortalama %83.17 olmuştur. 3- İnvert şeker oranı %62.38-73.68 arasında değişmiş ve ortalama %68.33 olarak saptanmıştır. 4- Toplam şeker oranı %72.22-76.42 arasında değişim göstermiş ve ortalama %74.44 olmuştur. 5- Sakkaroz oranı ise %2.50-6.81 arasında değişmiş ve ortalama %5.78 bulunmuştur. 6- pH değerleri 4.06-4.67 arasında değişmiş ve ortalama 4.32 olarak saptanmıştır. 7- Toplam asitlik %0.11-0.26 arasında değişim göstermiş ve ortalama %0.16 olmuştur. 8- Kül oranı %0.06-0.38 arasında değişmiş ve ortalama %0.11 bulunmuştur. 9- Örneklerin çökelti hacmi 0.4-1.4 ml arasında değişmiş ve ortalama 0.8 ml olarak saptanmıştır. 10- Örneklere uygulanan Fiehe ve Erythrodextrin testlerinde herhangi bir bulguya rastlanmamasına karşın Diastase test uygulamasında 3, 7, 8 ve 12 nolu bal örneklerinde mavi renk saptanmıştır.   

Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma

Year 1982, Volume: 7 Issue: 3, - , 01.06.1982

Abstract

Bu araştırma Erzurum ili merkezinde tüketilen 12 adet süzme bal örneği üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan ballardan 5, 6 ve 10 nolu örnek bizzat üreticilerden diğer örnekler ise farklı satıcılardan alınmıştır. Örneklere ait laboratuvar analizleri ve uygulanan testler sonucu aşağıdaki bulgular saptanmıştır. 1- Süzme ballarda su oranı %15.48-18.39 arasında değişmiş ve ortalama %16.83 bulunmuştur. 2- Toplam kurumadde %81.61-84.52 arasında değişme göstermiş ve ortalama %83.17 olmuştur. 3- İnvert şeker oranı %62.38-73.68 arasında değişmiş ve ortalama %68.33 olarak saptanmıştır. 4- Toplam şeker oranı %72.22-76.42 arasında değişim göstermiş ve ortalama %74.44 olmuştur. 5- Sakkaroz oranı ise %2.50-6.81 arasında değişmiş ve ortalama %5.78 bulunmuştur. 6- pH değerleri 4.06-4.67 arasında değişmiş ve ortalama 4.32 olarak saptanmıştır. 7- Toplam asitlik %0.11-0.26 arasında değişim göstermiş ve ortalama %0.16 olmuştur. 8- Kül oranı %0.06-0.38 arasında değişmiş ve ortalama %0.11 bulunmuştur. 9- Örneklerin çökelti hacmi 0.4-1.4 ml arasında değişmiş ve ortalama 0.8 ml olarak saptanmıştır. 10- Örneklere uygulanan Fiehe ve Erythrodextrin testlerinde herhangi bir bulguya rastlanmamasına karşın Diastase test uygulamasında 3, 7, 8 ve 12 nolu bal örneklerinde mavi renk saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Kurt This is me

Reşat Yamankaradeniz This is me

Publication Date June 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 3

Cite

APA Kurt, A. ., & Yamankaradeniz, R. . (1982). Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 7(3).
AMA Kurt A, Yamankaradeniz R. Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. June 1982;7(3).
Chicago Kurt, Ahmet, and Reşat Yamankaradeniz. “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 7, no. 3 (June 1982).
EndNote Kurt A, Yamankaradeniz R (June 1, 1982) Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. Gıda 7 3
IEEE A. . Kurt and R. . Yamankaradeniz, “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 7, no. 3, 1982.
ISNAD Kurt, Ahmet - Yamankaradeniz, Reşat. “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 7/3 (June 1982).
JAMA Kurt A, Yamankaradeniz R. Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Kurt, Ahmet and Reşat Yamankaradeniz. “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 7, no. 3, 1982.
Vancouver Kurt A, Yamankaradeniz R. Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/