BibTex RIS Cite

Malabsorption, Intolerance and Allergy Cases Related with Lactose and Milk Proteins (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 3, - , 01.06.1982

Abstract

Çeşitli besin elementlerine karşı doğuştan gelen ya da sonradan ortaya çıkan malabsorpsiyon, intolerans ve allerji durumları görülmektedir. Malabsorpsiyon bir maddenin eksik rezorpsiyonu olup, rezorbe edilmeyen kısmın barsakta parçalanması rahatsızlıklara neden olmaktadır. İntolerans, enzim noksanlığından kaynaklanmakta ve değerlendirilemeyen maddelerin birikimi ya da diğer enzim sistemlerinin kilitlenmesi çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkarmaktadır. Allerji ise hiç parçalanmayan ya da kısmen parçalanan proteinlere karşı oluşan immunolojik tepkimelerin neden olduğu patolojik bir durumdur. Bu durumların süt açısından incelenmesi, laktoz ve süt proteinlerine bağlı önemli metabolik rahatsızlıkların varlığını ortaya çıkarmıştır.

Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları

Year 1982, Volume: 7 Issue: 3, - , 01.06.1982

Abstract

Çeşitli besin elementlerine karşı doğuştan gelen ya da sonradan ortaya çıkan malabsorpsiyon, intolerans ve allerji durumları görülmektedir. Malabsorpsiyon bir maddenin eksik rezorpsiyonu olup, rezorbe edilmeyen kısmın barsakta parçalanması rahatsızlıklara neden olmaktadır. İntolerans, enzim noksanlığından kaynaklanmakta ve değerlendirilemeyen maddelerin birikimi ya da diğer enzim sistemlerinin kilitlenmesi çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkarmaktadır. Allerji ise hiç parçalanmayan ya da kısmen parçalanan proteinlere karşı oluşan immunolojik tepkimelerin neden olduğu patolojik bir durumdur. Bu durumların süt açısından incelenmesi, laktoz ve süt proteinlerine bağlı önemli metabolik rahatsızlıkların varlığını ortaya çıkarmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gürol Ergin This is me

Publication Date June 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 3

Cite

APA Ergin, G. . (1982). Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. Gıda, 7(3).
AMA Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. The Journal of Food. June 1982;7(3).
Chicago Ergin, Gürol. “Laktoz Ve Süt Proteinleri Ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans Ve Allerji Durumları”. Gıda 7, no. 3 (June 1982).
EndNote Ergin G (June 1, 1982) Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. Gıda 7 3
IEEE G. . Ergin, “Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları”, The Journal of Food, vol. 7, no. 3, 1982.
ISNAD Ergin, Gürol. “Laktoz Ve Süt Proteinleri Ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans Ve Allerji Durumları”. Gıda 7/3 (June 1982).
JAMA Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Ergin, Gürol. “Laktoz Ve Süt Proteinleri Ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans Ve Allerji Durumları”. Gıda, vol. 7, no. 3, 1982.
Vancouver Ergin G. Laktoz ve Süt Proteinleri ile İlgili Malabsorpsiyon, İntolerans ve Allerji Durumları. The Journal of Food. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/