BibTex RIS Cite

A Study on the Manufacturing of Ice (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

In this research, the manufacturing technique of ice which is classified into frozen dairy products as ice cream, sherbet, ice milk and soft frozen products by the legislative and regulatory officials in the USA, is studied by using sweetener, stabilizer, citric acid, water, flavouring and colouring materials. Strawberry flavoured ice samples, manufactured according to the recipe which is determined in the pre experimental studies are tested for some physical chemical and sensory properties.

Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Batılı ülkelerde dondurma benzeri ürünler arasında sayılan buz (ice)’un yapım tekniğinin araştırıldığı bu çalışmada, şeker, stabilizatör, sitrik asit, su, esans ve renk maddesinden yararlanarak ön denemelerde belirlenen reçeteye göre üretilen örnekler bazı nitelikleri yönünden incelenmiştir. Aromalı (çilek esanslı) buz örneklerinde toplam kurumadde ortalama %27, pH değeri 2.55 ve hacım artışı ortalama %29.32 olarak saptanmıştır. Erime oranının 60, 90 ve 120. dakikalar sonunda sırasıyla ortalama %12.39, %44.66 ve %80.41 olduğu bulunmuştur. Örnekler aroma, yapı, erime durumu, renk ve paketleme gibi duyusal nitelikleri açısından beğeni toplamıştır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Asuman Gürsel This is me

Publication Date February 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 1

Cite

APA Gürsel, A. . (1989). Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 14(1).
AMA Gürsel A. Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. February 1989;14(1).
Chicago Gürsel, Asuman. “Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 14, no. 1 (February 1989).
EndNote Gürsel A (February 1, 1989) Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma. Gıda 14 1
IEEE A. . Gürsel, “Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 14, no. 1, 1989.
ISNAD Gürsel, Asuman. “Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 14/1 (February 1989).
JAMA Gürsel A. Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Gürsel, Asuman. “Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 14, no. 1, 1989.
Vancouver Gürsel A. Aromalı Buz Yapım Tekniği Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/