BibTex RIS Cite

Microbial Flora of Kashar Cheese Consumed in Erzurum Province (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Forty eight samples of kashar cheese were analyzed for the microbiological quality and some chemical analyses. Kashar cheese was characterized by mean moisture content 34.60%, 4.32% sodium chloride, 2.03% acidity and 5.42 pH. These samples were evaluated for total viable bacteria, coliform, fecal Streptococcus, Staphylococcus aureus, psychrotrophic bacteria, Salmonella and Shigella, Bacillus, lactic acid, lipolytic, proteolytic bacteria, yeast and molds. Microorganism counts of cheese samples varied considerably depending on the source. None of the sample isolated Salmonella Shigella.   

Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Kırksekiz kaşar peynir örneğinin bazı kimyasal analizleri ile mikrobiyal florası incelenmiştir. Peynir örneklerinin ortalama su miktarı %34.60, tuz %4.32, asitlik %2.03 ve pH 5.42 olarak saptanmıştır. Peynir örneklerinde toplam canlı bakteri, koliform, fekal Streptococcus, Staphylococcus aureus, psikrofilik bakteri, Salmonella-Shigella, Bacillus laktik asit, proteolitik ve lipolitik bakteriler ile maya ve küf sayımı yapılmıştır. Mikroorganizma sayımları kaynaklara bağlı olarak değişkenlik göstermiştir. Örneklerden Salmonella-Shigella grubu bakteriler izole edilememiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Merih Kıvanç This is me

Publication Date February 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 1

Cite

APA Kıvanç, M. . (1989). Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. Gıda, 14(1).
AMA Kıvanç M. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. The Journal of Food. February 1989;14(1).
Chicago Kıvanç, Merih. “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”. Gıda 14, no. 1 (February 1989).
EndNote Kıvanç M (February 1, 1989) Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. Gıda 14 1
IEEE M. . Kıvanç, “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”, The Journal of Food, vol. 14, no. 1, 1989.
ISNAD Kıvanç, Merih. “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”. Gıda 14/1 (February 1989).
JAMA Kıvanç M. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Kıvanç, Merih. “Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası”. Gıda, vol. 14, no. 1, 1989.
Vancouver Kıvanç M. Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mikrobiyal Florası. The Journal of Food. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/