BibTex RIS Cite

Milk and Milk Products Consumption of Families Having Different Income Levels in Keçiören Şefkat District(Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 1, - , 01.02.1999

Abstract

In this research 65 families were surveyed in Keçiören Şefkat District Socioeconomic situations and purchase and consumption of milk and products of families having different income levels were investigated. Monthly average milk and milk products consumptions families living in Keçiören Şefkat District are calculated as 7.58 kg milk and yoghurt, 1.38 kg cheese, 0.29 kg butter. In addition, Per capita consumption of milk and products as 21.74 kg milk equivalent. It was determinated that, milk and milk products consumption will increase 4.16% when income increases 10%. It was concluded that, with the increasing of income levels of families, the share of expenditure for food reduced and the share of expenditures of education and clothing increased. The most out standing criteria of consumers purchase of dairy products are freshness and price.  

Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi

Year 1999, Volume: 24 Issue: 1, - , 01.02.1999

Abstract

Bu çalışmada Keçiören Şefkat Mahallesinde 65 aile üzerinde anket çalışması yapılmıştır. Böylece farklı gelir düzeylerindeki ailelerin sosyo-ekonomik durumları, süt ve süt ürünleri alım ve tüketim davranışları incelenmiştir. Keçiören Şefkat mahallesinde fert başına ortalama süt ve süt ürünleri tüketimi; 7.58 kg/ay süt ve yoğurt, 1.38 kg/ay peynir, 0.29 kg/ay tereyağı olarak belirlenmiştir. Ayrıca fert başına süt ve süt ürünleri tüketimi ayda ortalama 21.74 kg süt eşdeğeri kadardır. Hesaplanan gelir elastikiyeti sonucu, gelirin %10 artması karşısında süt ve süt ürünleri tüketiminin %4.16 oranında artış göstereceği tespit edilmiştir. İncelenen ailelerin gelir seviyesi arttıkça gıda harcamalarına ayrılan payın azaldığı, eğitime ve giyime ayrılan payın arttığı görülmüştür. Tüketicilerin süt ve süt ürünlerini satın alırken en fazla tazelik ve fiyat kriterlerine dikkat ettikleri saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nuray Yüzbaşı This is me

Ahmet Erkuş This is me

Emel Sezgin This is me

Publication Date February 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 1

Cite

APA Yüzbaşı, N. ., Erkuş, A. ., & Sezgin, E. . (1999). Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi. Gıda, 24(1).
AMA Yüzbaşı N, Erkuş A, Sezgin E. Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi. The Journal of Food. February 1999;24(1).
Chicago Yüzbaşı, Nuray, Ahmet Erkuş, and Emel Sezgin. “Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt Ve Süt Ürünlerinin Tüketimi”. Gıda 24, no. 1 (February 1999).
EndNote Yüzbaşı N, Erkuş A, Sezgin E (February 1, 1999) Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi. Gıda 24 1
IEEE N. . Yüzbaşı, A. . Erkuş, and E. . Sezgin, “Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi”, The Journal of Food, vol. 24, no. 1, 1999.
ISNAD Yüzbaşı, Nuray et al. “Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt Ve Süt Ürünlerinin Tüketimi”. Gıda 24/1 (February 1999).
JAMA Yüzbaşı N, Erkuş A, Sezgin E. Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Yüzbaşı, Nuray et al. “Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt Ve Süt Ürünlerinin Tüketimi”. Gıda, vol. 24, no. 1, 1999.
Vancouver Yüzbaşı N, Erkuş A, Sezgin E. Keçiören Şefkat Mahallesinde Çeşitli Gelir Gruplarındaki Ailelerde Süt ve Süt Ürünlerinin Tüketimi. The Journal of Food. 1999;24(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/