BibTex RIS Cite

Cooling Systems for Transportation of Frozen Products (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 4, - , 01.08.1982

Abstract

Dondurulmuş gıdaların dağıtımında veya taşınmasındaki bütün aşamalarda; genel bir kural olarak –18 oC sıcaklık derecesinde tutulmaktadır. Dondurma işlemi ise –40 oC veya daha düşük derecelerde olmalıdır. Ancak bu amaçla kullanılan bütün taşıma araçları, aynı zamanda dondurulmadan, taze olarak tüketilecek gıdaların ulaşımında da kullanılacak şekilde yapılmalıdır. Taze veya yaş gıdaların saklanması için gerekli sıcaklık dereceleri 0 oC ile 20 oC arasında olduğundan ayrıca bir soğutmaya gereksinme olmaz.

Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri

Year 1982, Volume: 7 Issue: 4, - , 01.08.1982

Abstract

Dondurulmuş gıdaların dağıtımında veya taşınmasındaki bütün aşamalarda; genel bir kural olarak –18 oC sıcaklık derecesinde tutulmaktadır. Dondurma işlemi ise –40 oC veya daha düşük derecelerde olmalıdır. Ancak bu amaçla kullanılan bütün taşıma araçları, aynı zamanda dondurulmadan, taze olarak tüketilecek gıdaların ulaşımında da kullanılacak şekilde yapılmalıdır. Taze veya yaş gıdaların saklanması için gerekli sıcaklık dereceleri 0 oC ile 20 oC arasında olduğundan ayrıca bir soğutmaya gereksinme olmaz.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Vural Yiğit This is me

Publication Date August 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 4

Cite

APA Yiğit, V. . (1982). Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. Gıda, 7(4).
AMA Yiğit V. Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. The Journal of Food. August 1982;7(4).
Chicago Yiğit, Vural. “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”. Gıda 7, no. 4 (August 1982).
EndNote Yiğit V (August 1, 1982) Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. Gıda 7 4
IEEE V. . Yiğit, “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”, The Journal of Food, vol. 7, no. 4, 1982.
ISNAD Yiğit, Vural. “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”. Gıda 7/4 (August 1982).
JAMA Yiğit V. Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Yiğit, Vural. “Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri”. Gıda, vol. 7, no. 4, 1982.
Vancouver Yiğit V. Dondurulmuş Gıdaların Taşınmasında Soğutma Sistemleri. The Journal of Food. 1982;7(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/