BibTex RIS Cite

Biochemical, Physiological and Nutritional Properties of Flavan Conjugates of Friut Origin (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 4, - , 01.08.1982

Abstract

Ülkemiz meyve-sebze üretim potansiyeli oldukça yüksektir. Gelişen meyve-sebze işleme teknolojisi taze meyve sebzenin yarayışlığı ve uzun ömürlülüğü artırılırken tarımsal atıklar dediğimiz kabuk, lif, çekirdek ve cibre hiç değerlendirilmeden atılmaktadır. Bu atıklardan özütlenebilecek çeşitli bileşikler gıdalara doğrudan katılabildiği gibi, farmakolojik amaçlarla da doğal yapıdaki bu bileşiklerden yararlanmak olasıdır. Narenciye kabuk ve atıklarından, yeşil çay yaprağından ve doğada yabani olarak yetişen bir çok bitkiden bu yarayışlı maddelerden birisi olan Vitamin-P aktiviteli flavanoidler elde edilebilir. Bu derlemede Vitamin-P’nin kaynağı ve yararları üzerinde durulmuştur.

Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri

Year 1982, Volume: 7 Issue: 4, - , 01.08.1982

Abstract

Ülkemiz meyve-sebze üretim potansiyeli oldukça yüksektir. Gelişen meyve-sebze işleme teknolojisi taze meyve sebzenin yarayışlığı ve uzun ömürlülüğü artırılırken tarımsal atıklar dediğimiz kabuk, lif, çekirdek ve cibre hiç değerlendirilmeden atılmaktadır. Bu atıklardan özütlenebilecek çeşitli bileşikler gıdalara doğrudan katılabildiği gibi, farmakolojik amaçlarla da doğal yapıdaki bu bileşiklerden yararlanmak olasıdır. Narenciye kabuk ve atıklarından, yeşil çay yaprağından ve doğada yabani olarak yetişen bir çok bitkiden bu yarayışlı maddelerden birisi olan Vitamin-P aktiviteli flavanoidler elde edilebilir. Bu derlemede Vitamin-P’nin kaynağı ve yararları üzerinde durulmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ünal Yurdagel This is me

Publication Date August 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 4

Cite

APA Yurdagel, Ü. . (1982). Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. Gıda, 7(4).
AMA Yurdagel Ü. Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. The Journal of Food. August 1982;7(4).
Chicago Yurdagel, Ünal. “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik Ve Besleyici Önemleri”. Gıda 7, no. 4 (August 1982).
EndNote Yurdagel Ü (August 1, 1982) Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. Gıda 7 4
IEEE Ü. . Yurdagel, “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri”, The Journal of Food, vol. 7, no. 4, 1982.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik Ve Besleyici Önemleri”. Gıda 7/4 (August 1982).
JAMA Yurdagel Ü. Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Yurdagel, Ünal. “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik Ve Besleyici Önemleri”. Gıda, vol. 7, no. 4, 1982.
Vancouver Yurdagel Ü. Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. The Journal of Food. 1982;7(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/