BibTex RIS Cite

The Routine Study on the Fat Percentage, Heterogeneous Tissue and Spoilage of Ready-for-Consumption Minced Meat Sold in the Supermarkets in Bursa (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 2, - , 01.04.1989

Abstract

This routine study investigated percentage of fat and heterogeneous tissue and spoilage of ready-for-consumption minced meat sold in the supermarkets in Bursa. Thus, how to minced meat serviceable to consumer as a “meats” had been determined. The lowest and the highest percentage of fat and heterogeneous tissue of ready-for-consumption minced meat were determined respectively, 6.580%, 24.600% and app. 12.800%, 4%, 20% and app. 11.13%. None of the samples were not noticed spoilage. As a result, standards and hygienic conditions were pointed out of the fat percentage and hygienic ready-for-consumption minced meat desirable for consumer.   

Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma

Year 1989, Volume: 14 Issue: 2, - , 01.04.1989

Abstract

Bursa’da süpermarketlerde tüketime sunulan hazır kıymaların içerdiği yağ oranı, kokuşma ve yabancı doku içeriği bu rutin çalışma ile incelendi. Böylece, tüketicinin satın aldığı kıymadan “Et” olarak ne ölçüde yararlanabildiği araştırıldı. Tüketime sunulan hazır kıymalarda yağ oranı en az %6.580, en fazla %24.600 ve ortalama %12.800; yabancı doku içeriği en düşük %4, en yüksek %20 ve ortalama %11.13 olarak belirlendi. Hiçbir örnekte kokuşma saptanamadı. Sonuç olarak, tüketicinin istediği oranda yağı içeren sağlıklı hazır kıymadan yararlanabilmesi için standartlar belirlenmeli ve yeterli hijyenik koşullar sağlanmalıdır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Yücel This is me

Zeliha Karaca This is me

Publication Date April 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 2

Cite

APA Yücel, A. ., & Karaca, Z. . (1989). Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma. Gıda, 14(2).
AMA Yücel A, Karaca Z. Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma. The Journal of Food. April 1989;14(2).
Chicago Yücel, Ahmet, and Zeliha Karaca. “Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma Ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma”. Gıda 14, no. 2 (April 1989).
EndNote Yücel A, Karaca Z (April 1, 1989) Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma. Gıda 14 2
IEEE A. . Yücel and Z. . Karaca, “Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma”, The Journal of Food, vol. 14, no. 2, 1989.
ISNAD Yücel, Ahmet - Karaca, Zeliha. “Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma Ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma”. Gıda 14/2 (April 1989).
JAMA Yücel A, Karaca Z. Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Yücel, Ahmet and Zeliha Karaca. “Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma Ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma”. Gıda, vol. 14, no. 2, 1989.
Vancouver Yücel A, Karaca Z. Bursa’da Süpermarketlerde Tüketime Sunulan Hazır Kıymaların İçerdiği Yağ Oranı, Kokuşma ve Yabancı Doku İçeriği Üzerinde Rutin Çalışma. The Journal of Food. 1989;14(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/