BibTex RIS Cite

Tomas Cheese, I. The Microflora of Tomas Cheese (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 5, - , 01.10.1982

Abstract

Bu araştırmada, Doğu Anadolu Bölgesinin bazı yörelerinde üretilen Tomas peynirlerinden, örnek olarak toplanan 20 tanesinin mikrobiyal floraları belirlenmiştir. Peynir örnekleri, Bingöl ili, ilçe ve köylerinden ayrı ayrı toplanarak analize tabi tutulmuşlardır. Örneklerde, toplam canlı bakteri sayısı olarak, en düşük 12x105 adet/g, en yüksek de 237x106 adet/g sayısal değeri bulundu. Ayrıca, süt asidi ve lipolitik mikroorganizmaların da sayımı yapıldı. Küf mantarları için uygulanan sayım, ayırım ve tanım sonucunda, bazı örneklerin hiç küf içermedikleri, en yüksek sayısal değerin de 208x105 olarak saptandı, ayrıca bütün küf izolatlarının Penicillium roqueforti türü oldukları belirlendi.    

Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası

Year 1982, Volume: 7 Issue: 5, - , 01.10.1982

Abstract

Bu araştırmada, Doğu Anadolu Bölgesinin bazı yörelerinde üretilen Tomas peynirlerinden, örnek olarak toplanan 20 tanesinin mikrobiyal floraları belirlenmiştir. Peynir örnekleri, Bingöl ili, ilçe ve köylerinden ayrı ayrı toplanarak analize tabi tutulmuşlardır. Örneklerde, toplam canlı bakteri sayısı olarak, en düşük 12x105 adet/g, en yüksek de 237x106 adet/g sayısal değeri bulundu. Ayrıca, süt asidi ve lipolitik mikroorganizmaların da sayımı yapıldı. Küf mantarları için uygulanan sayım, ayırım ve tanım sonucunda, bazı örneklerin hiç küf içermedikleri, en yüksek sayısal değerin de 208x105 olarak saptandı, ayrıca bütün küf izolatlarının Penicillium roqueforti türü oldukları belirlendi.    

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

H. Hüsnü Gündüz This is me

Publication Date October 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 5

Cite

APA Gündüz, H. H. . (1982). Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. Gıda, 7(5).
AMA Gündüz HH. Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. The Journal of Food. October 1982;7(5).
Chicago Gündüz, H. Hüsnü. “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”. Gıda 7, no. 5 (October 1982).
EndNote Gündüz HH (October 1, 1982) Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. Gıda 7 5
IEEE H. H. . Gündüz, “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”, The Journal of Food, vol. 7, no. 5, 1982.
ISNAD Gündüz, H. Hüsnü. “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”. Gıda 7/5 (October 1982).
JAMA Gündüz HH. Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Gündüz, H. Hüsnü. “Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası”. Gıda, vol. 7, no. 5, 1982.
Vancouver Gündüz HH. Tomas Peyniri I. Tomas Peyniri Doğal Mikroflorası. The Journal of Food. 1982;7(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/