Denemeye alınan 18 ayrı Aspergillus suşunun, sıvı ve katı besiyerinde üreme durumu ile poligalakturonaz aktivite düzeyinin belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu açıdan, katı besiyeri sıvı besiyerine göre daha olumlu sonuç vermektedir. Katı besiyerine organik asit, bitkisel yağ vb. katılması, mikroorganizma gelişmesi üzerine olumlu etkide bulunmakta, ancak suşların enzim düzeyini etkilememektedir. Poligalakturonaz aktivite düzeyi en yüksek suş olarak; Aspergillus niger IG ve Aspergil suş olarak; Aspergillus niger 1G ve Aspergillus niger 4 S ortaya çıkmaktadır. Adı geçen iki suş, aynı zamanda pektinmetilesteraz aktivitesi de göstermektedir.
Denemeye alınan 18 ayrı Aspergillus suşunun, sıvı ve katı besiyerinde üreme durumu ile poligalakturonaz aktivite düzeyinin belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu açıdan, katı besiyeri sıvı besiyerine göre daha olumlu sonuç vermektedir. Katı besiyerine organik asit, bitkisel yağ vb. katılması, mikroorganizma gelişmesi üzerine olumlu etkide bulunmakta, ancak suşların enzim düzeyini etkilememektedir. Poligalakturonaz aktivite düzeyi en yüksek suş olarak; Aspergillus niger IG ve Aspergil suş olarak; Aspergillus niger 1G ve Aspergillus niger 4 S ortaya çıkmaktadır. Adı geçen iki suş, aynı zamanda pektinmetilesteraz aktivitesi de göstermektedir.
Çakmakçı, L. ., Tunail, N. ., Ekşi, A. ., Yıldız, F. . (1982). Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. Gıda, 7(5).
AMA
Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. October 1982;7(5).
Chicago
Çakmakçı, Lütfü, Nezihe Tunail, Aziz Ekşi, and Fatih Yıldız. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda 7, no. 5 (October 1982).
EndNote
Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F (October 1, 1982) Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. Gıda 7 5
IEEE
L. . Çakmakçı, N. . Tunail, A. . Ekşi, and F. . Yıldız, “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”, The Journal of Food, vol. 7, no. 5, 1982.
ISNAD
Çakmakçı, Lütfü et al. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda 7/5 (October 1982).
JAMA
Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1982;7.
MLA
Çakmakçı, Lütfü et al. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda, vol. 7, no. 5, 1982.
Vancouver
Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1982;7(5).