BibTex RIS Cite

The Study on Polygalactronase Activity of Aspergillus spp. (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 5, - , 01.10.1982

Abstract

Denemeye alınan 18 ayrı Aspergillus suşunun, sıvı ve katı besiyerinde üreme durumu ile poligalakturonaz aktivite düzeyinin belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu açıdan, katı besiyeri sıvı besiyerine göre daha olumlu sonuç vermektedir. Katı besiyerine organik asit, bitkisel yağ vb. katılması, mikroorganizma gelişmesi üzerine olumlu etkide bulunmakta, ancak suşların enzim düzeyini etkilememektedir. Poligalakturonaz aktivite düzeyi en yüksek suş olarak; Aspergillus niger IG ve Aspergil suş olarak; Aspergillus niger 1G ve Aspergillus niger 4 S ortaya çıkmaktadır. Adı geçen iki suş, aynı zamanda pektinmetilesteraz aktivitesi de göstermektedir.   

Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma

Year 1982, Volume: 7 Issue: 5, - , 01.10.1982

Abstract

Denemeye alınan 18 ayrı Aspergillus suşunun, sıvı ve katı besiyerinde üreme durumu ile poligalakturonaz aktivite düzeyinin belirlenmesi, araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu açıdan, katı besiyeri sıvı besiyerine göre daha olumlu sonuç vermektedir. Katı besiyerine organik asit, bitkisel yağ vb. katılması, mikroorganizma gelişmesi üzerine olumlu etkide bulunmakta, ancak suşların enzim düzeyini etkilememektedir. Poligalakturonaz aktivite düzeyi en yüksek suş olarak; Aspergillus niger IG ve Aspergil suş olarak; Aspergillus niger 1G ve Aspergillus niger 4 S ortaya çıkmaktadır. Adı geçen iki suş, aynı zamanda pektinmetilesteraz aktivitesi de göstermektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Lütfü Çakmakçı This is me

Nezihe Tunail This is me

Aziz Ekşi This is me

Fatih Yıldız This is me

Publication Date October 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 5

Cite

APA Çakmakçı, L. ., Tunail, N. ., Ekşi, A. ., Yıldız, F. . (1982). Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. Gıda, 7(5).
AMA Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. October 1982;7(5).
Chicago Çakmakçı, Lütfü, Nezihe Tunail, Aziz Ekşi, and Fatih Yıldız. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda 7, no. 5 (October 1982).
EndNote Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F (October 1, 1982) Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. Gıda 7 5
IEEE L. . Çakmakçı, N. . Tunail, A. . Ekşi, and F. . Yıldız, “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”, The Journal of Food, vol. 7, no. 5, 1982.
ISNAD Çakmakçı, Lütfü et al. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda 7/5 (October 1982).
JAMA Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Çakmakçı, Lütfü et al. “Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma”. Gıda, vol. 7, no. 5, 1982.
Vancouver Çakmakçı L, Tunail N, Ekşi A, Yıldız F. Bazı Aspergillus Suşlarının Poligalakturonaz Aktivite Düzeyi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1982;7(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/