BibTex RIS Cite

Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Bu araştırma Türkiye’de gıda sanayiinde iş yapan otuz kadar tanınmış firmaya ürünlerinde “açık tarihleme”  uygulaması yapıp yapmadıkları, yapıyorlarsa raf ömrü tayininde ne çeşit metodlar uygulandıkları ve ürünlerinin raf ömürlerinin ne kadar olduğu konularında sorular içeren mektuplar gönderilmiş ve bunların dokuz tanesinden gelen cevaplar değerlendirilmiştir. Bu dokuz firmanın sekizi ürünlerinde raf ömrünü belirten etiket kullandıklarını belirtmişlerdir. Sonuçta raf ömrü tayininde genelde tecrübeye bağlı kalındığını, yalnız bir firmanın hızlandırılmış testler uyguladığını ve bazı firmaların da ürünlerinin kalitesini duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik metodlarla kontrol ettiklerini göstermiştir.

Application of Open-Dating of Food Products in Turkey (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Importance of open-dating of food products was discussed. A research was conducted to understand the application of open-dating in Turkey and results were interpreted in terms of the methods of shelf-life testing. It was concluded that most of the shelf-lives written on food packages were being decided only by experience. Some companies, however, control the quality of their products by sensory, chemical or microbiological methods.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Güler Ayrancı This is me

Publication Date June 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 3

Cite

APA Ayrancı, G. . (1989). Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. Gıda, 14(3).
AMA Ayrancı G. Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. The Journal of Food. June 1989;14(3).
Chicago Ayrancı, Güler. “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”. Gıda 14, no. 3 (June 1989).
EndNote Ayrancı G (June 1, 1989) Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. Gıda 14 3
IEEE G. . Ayrancı, “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”, The Journal of Food, vol. 14, no. 3, 1989.
ISNAD Ayrancı, Güler. “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”. Gıda 14/3 (June 1989).
JAMA Ayrancı G. Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Ayrancı, Güler. “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”. Gıda, vol. 14, no. 3, 1989.
Vancouver Ayrancı G. Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. The Journal of Food. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/