BibTex RIS Cite

Research on Determination of the volatile Free Fatty Acids in Kashar Cheese (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

This research was carried on in order out determine the amount of volatile free fatty acids, which are the most important aromatic substances of cheese, present in kashar cheese. Kashar cheeses obtained from Erzurum and Kars market were used as the samples of research material. Average amounts of various fatty acids found in mg/100 g cheese were as follows: acetic acid 7.69±0.93, propionic acid 2.72±0.59, butyric acid 11.56±1.48, caproic acid 6.08±0.64, caprylic acid 9.17±1.99 and capric acid 6.96±1.44. In this study kashar cheeses were compared from the standpoint of free volatile fatty acids with some other cheese varieties.

Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Bu araştırma peynirin en önemli aroma maddelerinden olan uçucu serbest yağ asitlerinin Kaşar peynirindeki miktarını tesbit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Materyal olarak Erzurum ve Kars İllerinde satılan Kaşar peynirlerinden alınan örnekler kullanılmıştır. Örneklerin 100 gramında ortalama 7.69±0.93 mg asetik asit, 2.72±0.59 mg propiyonik asit, 11.56±1.48 mg bütirik asit, 6.08±0.64 mg kaproik asit, 9.17±1.99 mg kaprilik asit ve 6.96±1.44 mg kaprik asit bulunduğu serbest uçucu yağ asitleri bakımından bazı peynir çeşitleri ile karşılaştırılmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Lâtif Öztek This is me

Publication Date June 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 3

Cite

APA Öztek, L. . (1989). Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 14(3).
AMA Öztek L. Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. June 1989;14(3).
Chicago Öztek, Lâtif. “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 14, no. 3 (June 1989).
EndNote Öztek L (June 1, 1989) Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. Gıda 14 3
IEEE L. . Öztek, “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 14, no. 3, 1989.
ISNAD Öztek, Lâtif. “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 14/3 (June 1989).
JAMA Öztek L. Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Öztek, Lâtif. “Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, vol. 14, no. 3, 1989.
Vancouver Öztek L. Kaşar Peynirinde Uçucu Serbest Yağ Asitlerinin Tayini Üzerinde Araştırmalar. The Journal of Food. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/