BibTex RIS Cite

A Biotechnological Approach to Production of Natural Aromas (in Turkish)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Doğal aroma maddelerine karşı ilgi artmaktadır. Aroma maddelerinin genişleyen dünya pazarında, biyoteknolojik işlemler yoluyla aroma maddeleri üretiminin çok sayıda avantajı ortaya konmuştur. Bu derlemede, aroma maddeleri üretimi için biyoteknolojinin ticari olarak kullanımı konusunda tüketici tercihi, yasal düzenlemeler ve teknik incelemelerin mevcut imkanlarla nasıl bağdaştırılacağı tartışılmıştır. Günümüzde, aroma maddeleri için dünya pazarında 2-3 milyon dolar para harcanmakta ve bu devamla olarak artmaktadır. Arzu edilir tat ve koku veren aroma maddeleri, dünyada kullanılan gıda katkı maddeleri miktarının %10-15’ini oluşturur. Bu miktar, toplam gıda katkıları pazarının değer olarak %25’idir.   

Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Doğal aroma maddelerine karşı ilgi artmaktadır. Aroma maddelerinin genişleyen dünya pazarında, biyoteknolojik işlemler yoluyla aroma maddeleri üretiminin çok sayıda avantajı ortaya konmuştur. Bu derlemede, aroma maddeleri üretimi için biyoteknolojinin ticari olarak kullanımı konusunda tüketici tercihi, yasal düzenlemeler ve teknik incelemelerin mevcut imkanlarla nasıl bağdaştırılacağı tartışılmıştır. Günümüzde, aroma maddeleri için dünya pazarında 2-3 milyon dolar para harcanmakta ve bu devamla olarak artmaktadır. Arzu edilir tat ve koku veren aroma maddeleri, dünyada kullanılan gıda katkı maddeleri miktarının %10-15’ini oluşturur. Bu miktar, toplam gıda katkıları pazarının değer olarak %25’idir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Merih Kıvanç This is me

Publication Date June 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 3

Cite

APA Kıvanç, M. . (1989). Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. Gıda, 14(3).
AMA Kıvanç M. Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. The Journal of Food. June 1989;14(3).
Chicago Kıvanç, Merih. “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”. Gıda 14, no. 3 (June 1989).
EndNote Kıvanç M (June 1, 1989) Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. Gıda 14 3
IEEE M. . Kıvanç, “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”, The Journal of Food, vol. 14, no. 3, 1989.
ISNAD Kıvanç, Merih. “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”. Gıda 14/3 (June 1989).
JAMA Kıvanç M. Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Kıvanç, Merih. “Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım”. Gıda, vol. 14, no. 3, 1989.
Vancouver Kıvanç M. Doğal Aroma Maddeleri Üretimine Biyoteknolojik Yaklaşım. The Journal of Food. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/