BibTex RIS Cite

Biogenic Amines in Meat and Meat Products (in Turkish)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Biyojenik aminler, bakteriler tarafından dekarboksilasyon yolu ile amino asitlerden oluşmaktadır. Biyojenik aminlere daha çok fermente gıdalarda ve mikrobiyolojik yolla bozulan, amino asitlerce zengin olan gıdalarda rastlanmaktadır. Etlerde biyojenik aminler üzerine yapılan birçok araştırmalarda, Cadaverin ve Putrescin miktarlarının, etin tazeliğini belirlemede indikatör görevi yaptığı tesbit edilmiştir. Bunun yanı sıra, sucuklardaki Histamin içeriğinin, ürünün kalitesi üzerine olan etkisi henüz açıklanamamıştır.

Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler

Year 1989, Volume: 14 Issue: 3, - , 01.06.1989

Abstract

Biyojenik aminler, bakteriler tarafından dekarboksilasyon yolu ile amino asitlerden oluşmaktadır. Biyojenik aminlere daha çok fermente gıdalarda ve mikrobiyolojik yolla bozulan, amino asitlerce zengin olan gıdalarda rastlanmaktadır. Etlerde biyojenik aminler üzerine yapılan birçok araştırmalarda, Cadaverin ve Putrescin miktarlarının, etin tazeliğini belirlemede indikatör görevi yaptığı tesbit edilmiştir. Bunun yanı sıra, sucuklardaki Histamin içeriğinin, ürünün kalitesi üzerine olan etkisi henüz açıklanamamıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zerrin Erginkaya This is me

İşıl Var This is me

Publication Date June 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 3

Cite

APA Erginkaya, Z. ., & Var, İ. . (1989). Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler. Gıda, 14(3).
AMA Erginkaya Z, Var İ. Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler. The Journal of Food. June 1989;14(3).
Chicago Erginkaya, Zerrin, and İşıl Var. “Et Ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler”. Gıda 14, no. 3 (June 1989).
EndNote Erginkaya Z, Var İ (June 1, 1989) Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler. Gıda 14 3
IEEE Z. . Erginkaya and İ. . Var, “Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler”, The Journal of Food, vol. 14, no. 3, 1989.
ISNAD Erginkaya, Zerrin - Var, İşıl. “Et Ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler”. Gıda 14/3 (June 1989).
JAMA Erginkaya Z, Var İ. Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Erginkaya, Zerrin and İşıl Var. “Et Ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler”. Gıda, vol. 14, no. 3, 1989.
Vancouver Erginkaya Z, Var İ. Et ve Et Ürünlerinde Biyojenik Aminler. The Journal of Food. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/