BibTex RIS Cite

Crude Fiber Content of Turkish Teas and Their Evaluation From the Quality Standpoint (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 6, - , 01.12.1982

Abstract

Çay, dünyada yaygın olarak içilen popüler bir içecektir. Mamül çayın ülkemiz ekonomisinde önemli rolü vardır. Araştırmada materyal olarak kullanılan toplam 33 adet yerli kuru çay örneğinde nem, kurumadde ve ham selüloz tayinleri yapılmıştır. Çaylarımızda daha önce ham selüloz miktarlarının araştırılmadığı görülmüştür. Bu inceleme ile çaylarımızın ham selüloz miktarları konusunda genel fikir edinmek esas düşüncemiz olmuştur. Ayrıca, alınan sonuçlar hazırlanmakta olan Türk Çay Standardına ışık tutabilecektir. Örneklerde nem oranları %5.30-7.86 arasında bulunmuştur ve normal düzeydedir. Çaylarımızda ham selüloz miktarları %8.02 ile %16.00 arasında değişir bulunmuştur. Çeşitli yabancı çay standartları çayda maksimum ham selüloz miktarını şimdilik %16.5 olarak kabul etmektedir. Buna göre çaylarımızda ham selüloz miktarlarında şimdilik bir problemimiz olmadığı bu araştırma ile belirlenmiştir.   

Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi

Year 1982, Volume: 7 Issue: 6, - , 01.12.1982

Abstract

Çay, dünyada yaygın olarak içilen popüler bir içecektir. Mamül çayın ülkemiz ekonomisinde önemli rolü vardır. Araştırmada materyal olarak kullanılan toplam 33 adet yerli kuru çay örneğinde nem, kurumadde ve ham selüloz tayinleri yapılmıştır. Çaylarımızda daha önce ham selüloz miktarlarının araştırılmadığı görülmüştür. Bu inceleme ile çaylarımızın ham selüloz miktarları konusunda genel fikir edinmek esas düşüncemiz olmuştur. Ayrıca, alınan sonuçlar hazırlanmakta olan Türk Çay Standardına ışık tutabilecektir. Örneklerde nem oranları %5.30-7.86 arasında bulunmuştur ve normal düzeydedir. Çaylarımızda ham selüloz miktarları %8.02 ile %16.00 arasında değişir bulunmuştur. Çeşitli yabancı çay standartları çayda maksimum ham selüloz miktarını şimdilik %16.5 olarak kabul etmektedir. Buna göre çaylarımızda ham selüloz miktarlarında şimdilik bir problemimiz olmadığı bu araştırma ile belirlenmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ömer Lütfi Gürses This is me

Publication Date December 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 6

Cite

APA Gürses, Ö. L. . (1982). Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. Gıda, 7(6).
AMA Gürses ÖL. Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. The Journal of Food. December 1982;7(6).
Chicago Gürses, Ömer Lütfi. “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları Ve Kalite Açısından İrdelenmesi”. Gıda 7, no. 6 (December 1982).
EndNote Gürses ÖL (December 1, 1982) Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. Gıda 7 6
IEEE Ö. L. . Gürses, “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi”, The Journal of Food, vol. 7, no. 6, 1982.
ISNAD Gürses, Ömer Lütfi. “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları Ve Kalite Açısından İrdelenmesi”. Gıda 7/6 (December 1982).
JAMA Gürses ÖL. Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Gürses, Ömer Lütfi. “Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları Ve Kalite Açısından İrdelenmesi”. Gıda, vol. 7, no. 6, 1982.
Vancouver Gürses ÖL. Mamül Çaylarımızda Ham Selüloz Miktarları ve Kalite Açısından İrdelenmesi. The Journal of Food. 1982;7(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/