BibTex RIS Cite

Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler

Year 1982, Volume: 7 Issue: 6, - , 01.12.1982

Abstract

Genelde, biyosistemler bitkisel hücre, doku ve organları, hayvansal hücre doku ve organlar ile mikroorganizmaları (protozoalar, küfler, mayalar, bakteriler ve virüsleri) içermektedir. Gıdalar ise, biyolojik açıdan aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. a) Bütün hücre ve dokulardan oluşan gıdalar: örneğin meyve ve sebzeler, et, yumurta gibi bu tür gıdalar canlılıklarını sürdürmekte, veya başka bir ifade ile metabolik aktivitelerini devam ettirmektedirler. Havadan oksijen alıp metabolizma sonunda CO2 ve enerji üretmektedirler. b) Parçalanmış hücre sistemlerinden oluşan gıdalar, kıyma et, meyve sebze püreleri, un, salça vb. gıdalar. Metabolik aktiviteler çok düşük bir düzeye indirilmiştir. c) Hücresel yapıda olmayan gıdalar. Süt, meyve suyu, yağlar, şeker, bal v.b. gıdalar. d) Yukarıdaki gruplardan birkaçının bir arada bulunduğu gıdalar. Örneğin: Reçel, yoğurt, turşu gibi   

Freezing in Biosystems and Recent Technological Developments (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 6, - , 01.12.1982

Abstract

Genelde, biyosistemler bitkisel hücre, doku ve organları, hayvansal hücre doku ve organlar ile mikroorganizmaları (protozoalar, küfler, mayalar, bakteriler ve virüsleri) içermektedir. Gıdalar ise, biyolojik açıdan aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. a) Bütün hücre ve dokulardan oluşan gıdalar: örneğin meyve ve sebzeler, et, yumurta gibi bu tür gıdalar canlılıklarını sürdürmekte, veya başka bir ifade ile metabolik aktivitelerini devam ettirmektedirler. Havadan oksijen alıp metabolizma sonunda CO2 ve enerji üretmektedirler. b) Parçalanmış hücre sistemlerinden oluşan gıdalar, kıyma et, meyve sebze püreleri, un, salça vb. gıdalar. Metabolik aktiviteler çok düşük bir düzeye indirilmiştir. c) Hücresel yapıda olmayan gıdalar. Süt, meyve suyu, yağlar, şeker, bal v.b. gıdalar. d) Yukarıdaki gruplardan birkaçının bir arada bulunduğu gıdalar. Örneğin: Reçel, yoğurt, turşu gibi   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fatih Yıldız This is me

Publication Date December 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 6

Cite

APA Yıldız, F. . (1982). Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler. Gıda, 7(6).
AMA Yıldız F. Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler. The Journal of Food. December 1982;7(6).
Chicago Yıldız, Fatih. “Biyosistemlerde Dondurma Ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler”. Gıda 7, no. 6 (December 1982).
EndNote Yıldız F (December 1, 1982) Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler. Gıda 7 6
IEEE F. . Yıldız, “Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler”, The Journal of Food, vol. 7, no. 6, 1982.
ISNAD Yıldız, Fatih. “Biyosistemlerde Dondurma Ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler”. Gıda 7/6 (December 1982).
JAMA Yıldız F. Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Yıldız, Fatih. “Biyosistemlerde Dondurma Ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler”. Gıda, vol. 7, no. 6, 1982.
Vancouver Yıldız F. Biyosistemlerde Dondurma ve Bazı Yeni Teknolojik Gelişmeler. The Journal of Food. 1982;7(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/