BibTex RIS Cite

A Research on Brining Suitability of Some Cherry Varieties (Turkish with English Abstract)

Year 1999, Volume: 24 Issue: 4, - , 01.08.1999

Abstract

In this study, three cherry varieties leached with three different concentrations of sulphur dioxide and calcium were kept for a year under normal conditions. During storage period, the changes on quality level were evaluated in 3rd, 6th and 12th months. It has been observed that preservation period could be extended at least up to a year and the use of 7500 ppm of sulphur dioxide and 0.7% of calcium resulted in positive effects on the quality. The results showed that Bella di Pistoia (BdP) and Malatya-Dalbastı (MD) varieties were more suitable to brining cherry technology than Bigerreau Jabouley (BJ) variety.

Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma

Year 1999, Volume: 24 Issue: 4, - , 01.08.1999

Abstract

Ülkemizde üretilen üç kiraz çeşidi, üç farklı düzeyde kükürt dioksit ve kalsiyum konsantrasyonu uygulanarak ağartıldıktan sonra bir yıl süre ile muhafaza edilmiş ve bu süre içerisinde 3., 6. ve 12. aylarda kalite düzeyindeki değişim incelenmiştir. Muhafaza süresinin kiraz çeşidine bağlı olarak en az 1 yıla kadar uzatılabildiği ve kükürt dioksit ile kalsiyumun sırasıyla 7500 ppm ve % 0.7 düzeyinde uygulanmasının kiraz kalitesi üzerine olumlu etki gösterdiği belirlenmiştir. İncelenen kirazlardan Bella di Pistoia (BdP) ve Malatya-Dalbastı (MD) çeşitleri, Bigarreau Jabouley (BJ) çeşidine göre daha olumlu sonuç vermiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayfer Demirel This is me

Sedat Velioğlu This is me

Mustafa Karkacıer This is me

Nevzat Artık This is me

Publication Date August 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 24 Issue: 4

Cite

APA Demirel, A. ., Velioğlu, S. ., Karkacıer, M. ., Artık, N. . (1999). Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. Gıda, 24(4).
AMA Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. The Journal of Food. August 1999;24(4).
Chicago Demirel, Ayfer, Sedat Velioğlu, Mustafa Karkacıer, and Nevzat Artık. “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit Ile Muhafazası Üzerine Araştırma”. Gıda 24, no. 4 (August 1999).
EndNote Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N (August 1, 1999) Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. Gıda 24 4
IEEE A. . Demirel, S. . Velioğlu, M. . Karkacıer, and N. . Artık, “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma”, The Journal of Food, vol. 24, no. 4, 1999.
ISNAD Demirel, Ayfer et al. “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit Ile Muhafazası Üzerine Araştırma”. Gıda 24/4 (August 1999).
JAMA Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1999;24.
MLA Demirel, Ayfer et al. “Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit Ile Muhafazası Üzerine Araştırma”. Gıda, vol. 24, no. 4, 1999.
Vancouver Demirel A, Velioğlu S, Karkacıer M, Artık N. Bazı Kiraz Çeşitlerinin Kükürt Dioksit ile Muhafazası Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1999;24(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/