BibTex RIS Cite

Naringin as the Bitterness Element in Citrus Fruits Juices (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Çeşitli turunçgil suyu ürünlerinde işleme sırasında ya da sonradan oluşan, hoşa gitmeyen, acı bir tadla karşılaşılmaktadır. Bu acılık meyvenin işlenmesi sırasında hatalı işlemlerden kaynaklandığı gibi işlenen meyveye de bağlı olabilmektedir. Acı bir meyve olan turunç (citrus aurantium)’tan elde edilen meyve suyu da acıdır. Sofralık olarak beğeni ile tüketilen Washington navel portakallarından elde edilen meyve suyu, meyvenin sıkılmasından birkaç saat sonra belirgin bir şekilde acılaşmaktadır. Diğer portakal çeşitleri ve limonun meyve suyuna işlenmesi sırasında da; meyvenin sıkılmasında fazla basınç uygulanması, kabuk yağının daha önce meyveden uzaklaştırılmaması, sıkacaktan elde edilen meyve suyunun hemen finişerden geçirilerek albedo parçacıkları ve fazla pulpundan arındırılmaması ya da yeterli bir deolizasyon uygulanmaması durumlarında, üründe acı bir tad oluşmaktadır.   

Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin

Year 1983, Volume: 8 Issue: 1, - , 01.02.1983

Abstract

Çeşitli turunçgil suyu ürünlerinde işleme sırasında ya da sonradan oluşan, hoşa gitmeyen, acı bir tadla karşılaşılmaktadır. Bu acılık meyvenin işlenmesi sırasında hatalı işlemlerden kaynaklandığı gibi işlenen meyveye de bağlı olabilmektedir. Acı bir meyve olan turunç (citrus aurantium)’tan elde edilen meyve suyu da acıdır. Sofralık olarak beğeni ile tüketilen Washington navel portakallarından elde edilen meyve suyu, meyvenin sıkılmasından birkaç saat sonra belirgin bir şekilde acılaşmaktadır. Diğer portakal çeşitleri ve limonun meyve suyuna işlenmesi sırasında da; meyvenin sıkılmasında fazla basınç uygulanması, kabuk yağının daha önce meyveden uzaklaştırılmaması, sıkacaktan elde edilen meyve suyunun hemen finişerden geçirilerek albedo parçacıkları ve fazla pulpundan arındırılmaması ya da yeterli bir deolizasyon uygulanmaması durumlarında, üründe acı bir tad oluşmaktadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ali Altan This is me

Publication Date February 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Altan, A. . (1983). Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. Gıda, 8(1).
AMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. The Journal of Food. February 1983;8(1).
Chicago Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”. Gıda 8, no. 1 (February 1983).
EndNote Altan A (February 1, 1983) Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. Gıda 8 1
IEEE A. . Altan, “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”, The Journal of Food, vol. 8, no. 1, 1983.
ISNAD Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”. Gıda 8/1 (February 1983).
JAMA Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Altan, Ali. “Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin”. Gıda, vol. 8, no. 1, 1983.
Vancouver Altan A. Turunçgil Sularında Acılık Öğesi Olarak Naringin. The Journal of Food. 1983;8(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/